Brand raserede del af bygning ved havnebad: Se video

Brand i sauna sendte røgsky ud over Limfjorden

Der opstod tirsdag formiddag ild i en bygning ved Havnebadet i Aalborg. Foto: Betina Richter

Der opstod tirsdag formiddag ild i en bygning ved Havnebadet i Aalborg. Foto: Betina Richter

AALBORG:En brand raserede tirsdag formiddag den yderste del af træbygningen ved Aalborgs havnebad. Flammerne stod meterhøjt ovenud af taget på bygningen, og en stor røgsky bredte sig ud over Limfjorden.

- Station Aalborg er kørt til bygningsbrand - udrykningen er kørt til ildløs i en sauna, skriver Nordjyllands Beredskab på Twitter.

- Da vi ankom til stedet, stod der flammer i flere meters højde ovenud af taget på træbygningen. Vi satte blæsere i gang for at skabe et tryk i bygningen, og så sprøjtede vi ellers vand på, hvor det var varmest aller yderst på bygningen ud mod vandet, fortæller indsatsleder Søren Korsgaard, Nordjyllands Beredskab.

Beredskabet gik all-inn på opgaven for at redde mest muligt at træbygningen, der rummer sauna, brusebade og omklædningsrum. Der var ingen mennesker i bygningen, da branden opstod. Så der blev ikke brug for de tilkaldte ambulancer.

- Vi havde 10 køretøjer fordelt på tankvogne og sprøjter, og stigevognen var også med, så vi kunne bekæmpe ilden oppefra. I alt har vi haft 15 mand i aktion mod ilden, fordi vi både har skullet slukke branden og samtidig begynde at skille dele af bygningen ad, mens vi slukkede ild. Og så har vi kunnet sikre, at der ikke er ildlommer tilbage i træbygningen, forklarer Søren Korsgaard.

Han kalder det - på nordjysk - et ret godt resultat, at det er lykkedes at begrænse ilden til det yderste af bygningen ud mod vandet.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Alarmen kom fra forbipasserende, der havde set flammerne stå ovenud af taget på bygningen.

- Det var heldigt, det blev opdaget så hurtigt. For selv om vi kom meget hurtigt til stedet, så var det yderste af bygningen overtændt, da vi ankom, lyder det fra indsatslederen.

Han forventede ved 10-tiden tirsdag formiddag, at der skulle bruges omkring en times tid mere på efterslukning og kontrol af, at alle ildlommer er slukket ned. Og det holdt stik: brandfolkene kunne forlade havnen ved godt 11-tiden.

Hos Nordjyllands Politi oplyser vagtchef René Kortegaard, at der skal foretages yderligere efterforskning, inden en brandårsag kan fastslås med sikkerhed.

Om netop brandårsagen siger indsatsleder Søren Korsgaard, at brandens arnested er ved en af ovnene i saunaen.

_ Ud fra brandbilledet så er der størst sandsynlighed for, at ilden er opstået ved den store ovn i saunaen, konstaterer han.

Cirka en fjerdedel af bygningen er helt raseret af branden, mens en del af resten er røg- og sodskadet.

- Vi måtte skære en god luns af taget op for at sikre os, at ilden var helt slukket. Men følgeskadefirmaet har dækket den skadede del af bygningen ned, fortæller indsatslederen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.