Politiet efter fund af ligdele: Hvem har set en sort Golf 2.0 TDI?

Efter massiv efterforskning er Nordjyllands Politi overbevist om, at de har fundet dele af Mia Skadhauge Stevns lig i Dronninglund Storskov

Hjemmeværnet hjælper med at holde nysgerrige væk fra Pindbakvej i Dronning Storskov. Her har politiet spærret et større område af, mens eftersøgningen efter liget af Mia Skadhauge Stevn fortsætter. Foto: Martél Andersen <i>Foto: Martél Andersen</i>

Hjemmeværnet hjælper med at holde nysgerrige væk fra Pindbakvej i Dronning Storskov. Her har politiet spærret et større område af, mens eftersøgningen efter liget af Mia Skadhauge Stevn fortsætter. Foto: Martél Andersen Foto: Martél Andersen

DRONNINGLUND/AALBORG:Politiet har fundet dele af et lig fra et menneske i Dronninglund Storskov, og politiet har en klar formodning om, at det er den 22-årige Mia Skadhauge Stevn.

Det fortalte vicepolitiinspektør Frank Olsen på et pressemøde torsdag aften.

- Vi har for kort tid siden fundet dele af et menneske, og det er vores opfattelse, at der er tale om den savnede Mia Skadhauge Stevn. Vi er af den opfattelse, at Mia er blevet offer for en forbrydelse. De pårørende er underrettede, sagde Frank Olsen.

Vicepolitiinspektøren understreger, at politiet stadig afventer en række retsmedicinske og tekniske undersøgelser, der endeligt skal fastslå identiteten og dødsårsagen.

- Men det er som sagt vores klare formodning, at der er tale om Mia, sagde Frank Olsen.

Gense pressemødet hos Nordjyllands Politi her:

Spor dukkede løbende op

Det afgørende fund blev gjort sidst på eftermiddagen efter en dag, hvor politiets efterforskning løbende har kastet spor af sig, som de har undersøgt.

To 36-årige mænd fra Østervrå og Flauenskjold blev anholdt onsdag, og siden har politiet kortlagt deres færden og foretaget massive undersøgelser af deres bopæle. På adressen i Flauenskjold mener politiet at have fundet den mørke bil, som samlede Mia op søndag morgen klokken 06.09 på Vesterbro, da hun var på vej hjem fra en bytur.

Frank Olsen kan ikke sige, om der er fundet spor efter Mia på de mistænkes bopæle, men han oplyser, at der er sikret en del spor.

Det har betydet, at politiet igennem dagen har været massivt til stede for at lave undersøgelser flere steder i Vendsyssel - blandt andet i Hammer Bakker, på Dronninglund Genbrugsstation, Reno Nord og Dronninglund Storskov.

Søger vidner

I Hammer Bakker er der fundet spor af Mia, og i Dronninglund Storskov er der altså fundet ligdele, som politiet formoder er Mia.

Det får nu politiet til at efterlyse vidner, der kan hjælpe med den videre efterforskning.

- Vi vil gerne sige tak til offentligheden for informationer, og samtidig komme med en appel om lidt mere, sagde Frank Olsen og fortsatte:

- Vi søger vidner, der har været omkring Sulsted Kirkevej søndag morgen mellem klokken 06.30 og 07.30. Altså 20 minutter efter, Mia blev samlet op inde på Vesterbro. Vi har fundet spor af Mia på stedet, siger Frank Olsen.

Politiet søger også vidner, der har været i Dronninglund Storskov - især natten mellem mandag og tirsdag.

- Særligt i tidsrummet fra mandag 7. februar 2145 og henover midnat til tirsdag 8. februar kl. 0515. Har man været på de pågældende steder i disse tidsrum, skal man ringe til politiet på telefon 114. Ring hellere en gang for meget end en for lidt, understreger Frank Olsen.

Særligt efterlyser vicepolitiinspektøren oplysninger fra offentligheden om en sort Golf 2.0 TDI fra 2015 på papegøjeplader.

- Det er vores håb, at der er nogle borgere, der har set den i et af disse områder – det kunne f.eks. være en morgenløber eller en på en tur på sin mountainbike, siger Frank Olsen, som nu appellerer til, at der kommer ro omkring det kommende efterforskningsarbejde.

- Der er et massivt hensyn til de pårørende, og efterforskerne skal have arbejdsro, så vi kan sikre en bedst mulig efterforskning.

Stadig stort efterforskningsarbejde

Ifølge ham kommer politiet til at arbejde i Dronninglund Storskov og andre steder i Nordjylland i den kommende tid.

Frank Olsen understreger, at der stadig er et stort efterforskningsarbejde i forude.

- Det fortsatte arbejde består stadig i at indsamle video og dokumentere de anholdtes færden - og finde Mia, siger han.

De to 36-årige mænd, der blev anholdt onsdag og sigtet for at have dræbt Mia Skadhauge Stevn blev fremstillet i et grundlovsforhør torsdag.

Her var det dog kun den ene mand, der blev varetægtsfængslet, mens den anden blev løsladt. Han er fortsat sigtet i sagen.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.