Skudepisode i Aalborg: Tyder på internt opgør i det kriminelle miljø

Der blev ifølge Nordjyllands Politi affyret skud fra en bil mod en anden. Den sårede mand er meldt i stabil tilstand

Den ramte mand sad i denne bil. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Den ramte mand sad i denne bil. Foto: Henrik Bo

AALBORG:En 33-årig mand blev såret, da han søndag kort før kl. 13 kom kørende i en bil på Vesterbro i Aalborg og her blev ramt af skud, som blev affyret fra en anden bil.

Manden blev ifølge Nordjyllands Politi ramt af to skud, og han blev kørt til behandling på Aalborg Universitetshospital. Søndag eftermiddag blev den 33-åriges tilstand meldt stabil.

Søndag aften var der ikke foretaget anholdelser i sagen, men politiet oplyser i en pressemeddelelse, at der efter deres opfattelse er tale om et internt opgør i et kriminelt miljø.

Skudepisoden krævede massiv tilstedeværelse af Nordjyllands Politi i hele Aalborg og i særdeleshed på Vesterbro.

Området omkring gerningsstedet på Vesterbro var således afspærret indtil sidst på eftermiddagen.

Hele hændelsesforløbet før, under og efter skudepisoden skulle afdækkes grundigt, og det krævede undersøgelser på stedet af store politistyrker.

En blev såret ved et skudopgør på åben gade på Vesterbro i Aalborg søndag over middag. <i>Foto: Henrik Bo</i>

En blev såret ved et skudopgør på åben gade på Vesterbro i Aalborg søndag over middag. Foto: Henrik Bo

Et af de relevante spor indebærer blandt andet en bil, der er set i forbindelse med skudepisoden.

- Der er nogle omstændigheder, der gør, at dette køretøj er relevant for os, og derfor skal vi have det identificeret med henblik på at tale med den eller de personer, der befandt sig deri, oplyser politikommissær Lasse Kragh.

Herudover kunne Nordjyllands Politi søndag ikke kommentere eller oplyse nærmere om mulige gerningspersoner eller om den sårede mand og deres relationer.

Aktionen koncentrerede sig først ud for og omkring Budolfi Apotek. Her var adskillige personer tilstede, som er blevet afhørt af politiet.

Politipatruljer fra hele Nordjylland deltog i afspærringen af Vesterbro, som skabte trafikalt kaos igennem centrum af Aalborg med en kæmpe kø gennem Urbansgade som følge.

Lasse Kragh forklarer videre, at når politiet efterforsker massivt, så kan nye relevante spor og oplysninger føre politiet i mange retninger, afhængig af omstændighederne.

- Vi kan naturligvis ikke løfte sløret for vores konkrete efterforskningsskridt, men almindeligvis indebærer det en lang række af elementer, der har til formål at belyse hele forløbet før, under og efter skudafgivelsen. Det handler om, at vi skal have et grundlag for at stille de ansvarlige til regnskab.

Han nævner som centrale eksempler afhøringer af vidner, offer og andre, ligesom der foretages forhøringer efter flere mulige vidner. Derudover foretages gerningsstedsundersøgelser, indhentelse af relevant videomateriale fra byrummet og andre tekniske spor.

- Personer af betydning for efterforskningen vil vi også rette henvendelse til, tilføjer Lasse Kragh i pressemeddelelsen.

Nordjyllands Politi opfordrer til, at man straks ringer til politiet på 114, hvis man har oplysninger, der kan hjælpe politiet.

Skudepisode på Vesterbro i Aalborg

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.