Netop nu løber Stine Rex ultra-løb i vanvittig varme

Hun er den første danske kvinde til at deltage i verdens hårdeste løb

Stine Rex har 48 timer til at tilbagelægge de i alt 217 kilometer, som Death Valley Badwater Marathon strækker sig over. I maj 2019 fik hun Den NORDJYSKE Idrætspris for hendes særlige indsats ved at løbe de lange distancer. <i>Arkivfoto: Peter Broen</i>

Stine Rex har 48 timer til at tilbagelægge de i alt 217 kilometer, som Death Valley Badwater Marathon strækker sig over. I maj 2019 fik hun Den NORDJYSKE Idrætspris for hendes særlige indsats ved at løbe de lange distancer. Arkivfoto: Peter Broen

DEATH VALLEY: : Synes du også, der er varmt i disse dage? Så forestil dig at være den 43-årige ultra-løber fra Aalborg, Stine Rex. Netop nu løber hun nemlig i svidende sol og ørkensand på en rute, der strækker sig over intet mindre end 217 kilometer.

Det skriver DR.

Natten til tirsdag krydsede hun startlinjen til ultra-løbet Death Valley Badwater Marathon, der finder sted i den amerikanske ørken af samme navn. Det californiske løb, der har ry for at være verdens hårdeste, foregår i op til 47 graders varme, og derfor er det kun de 100 bedste ultra-løbere i verden, der må være med.

Og én af dem er Stine Rex, som faktisk er den første danske kvinde til at deltage i ekstrem-løbet.

Efterhånden har hun en del erfaring i at løbe langt. For eksempel har hun verdensrekorden i at løbe længst på løbebånd på 48 timer, men det løb, som hun netop nu er i gang med, er den mest ekstreme sportspræstation, hun hidtil har begivet sig ud i.

Som hun udtaler til DR:

- Her er bare varmt. Her er sindssygt varmt. Det er som en føntørrer, der puster i hovedet på en konstant, og det skal jeg ud og løbe i.

Derfor har Stine Rex heller ikke en ambition om at nå i mål til en bestemt tid, siger hun. Målet er bare, ja, at nå i mål.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.