Påkørte politimand og flygtede: Nu er efterlyst mand anholdt efter ny biljagt

Den 27-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Opdateret klokken 13.43 med informationer fra anklager Stine Eriksen.

Den 27-årige Cenk Firat Kirat, som har været efterlyst, efter at han påkørte en politibetjent i forbindelse med en færdselskontrol 2. april, er blevet anholdt.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen fandt sted torsdag på motorvej E45 syd for Hobro efter en ny biljagt. Politiet kom i går på sporet af et konkret køretøj.

- Da vi havde en mistanke til, at eftersøgte kunne være i bilen, så blev den bragt til standsning på motorvejen efter en kort eftersættelse, hvorved der også skete et sammenstød mellem et patruljekøretøj og eftersøgtes bil. Ingen personer kom til skade i forbindelse med sammenstødet, men der skete skader på køretøjerne, forklarer Politikommissær Kenneth Rodam i pressemeddelelsen.

Udover Cenk Firat Kirat er en 28-årig mand, som også befandt sig i bilen, anholdt. Han er sigtet for at have skjult en efterlyst person, samt at overtræde færdselsloven.

Cenk Firat Kirat blev fredag middag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Han har et indrejseforbud, som varer til 2027. Anklager ved Nordjyllands Politi Stine Eriksen forventer, at han vil forblive varetægtsfængslet indtil sagen kommer for retten. Hun vil skyde på, at det er indenfor tre måneder.

Hvis han bliver dømt, skal han afsone dommen i Danmark, hvorefter han vil blive udvist.

- Han risikere at få forlænget sit indrejseforbud. Længden af hans indrejseforbud afhænger af, om retten vælger at udvise ham igen eller fastholde den gamle udvisningsdom, siger Stine Eriksen.

Han nægtede sig skyldig i påkørslen af politibetjenten 2. april og at have modsat sig anholdelsen torsdag. Han erkendte sig skyldig i, at han har brudt sit indrejseforbud. Og han ville ikke udtale sig til retten i dag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden