Politikere trodser forvaltningen: Vil fortsætte med at offentliggøre udgifter

Et enigt Økonomiudvalg stemte mandag morgen for at offentliggøre Aalborg Kommunes repræsentationsudgifter

Økonomi og Erhverv, der tidligere blev kaldt borgmesterens forvaltning, foreslog at stoppe med at offentliggøre repræsentationsudgifter på kommunens hjemmeside. Et enigt økonomiudvalg besluttede sig dog for en anden løsning <i>Arkivfoto</i>

Økonomi og Erhverv, der tidligere blev kaldt borgmesterens forvaltning, foreslog at stoppe med at offentliggøre repræsentationsudgifter på kommunens hjemmeside. Et enigt økonomiudvalg besluttede sig dog for en anden løsning Arkivfoto

AALBORG:Der var enighed hele vejen rundt, da de syv medlemmer af Aalborg Kommunes økonomiudvalg mandag besluttede at fortsætte med at offentliggøre kommunens repræsentationsudgifter.

Det var ellers foreslået fra forvaltningen, at man helt stoppede med at offentliggøre udgifterne, fordi det ikke er et lovkrav.

Men det argument købte udvalget ikke.

- Det er vigtigt at have åbenhed, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) og fortsætter:

- Når vi én gang har besluttet at offentliggøre det, så vil det simpelthen være forkert at stoppe med det nu.

Fortsætter samme praksis

Det betyder, at Aalborg Kommune fortsat vil offentliggøre udgifter til f.eks. vingaver og lignende i forbindelse med fødselsdage og jubilæer hos samarbejdspartnere.

Udgifter til restauranter og værtshuse vil kun i meget få tilfælde finde vej til offentliggørelse.

Det forklarede kommunaldirektør Tommy Christiansen til Nordjyske fredag.

- Jeg kan godt forstå, hvis almindelige mennesker betragter det som repræsentationsudgifter, hver gang man er ude at spise. Men det er det bare ikke. Hvis det er koblet op på en bestemt opgaveløsning, så er det ikke repræsentation i den forstand, sagde han.

Det betyder, at de udgifter som f.eks. eventchefen har haft på John Bull Pub og Kystens Perle heller ikke i fremtiden vil fremgå af offentliggørelsen på hjemmesiden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.