Spækhugger gav sejlere unik oplevelse: - Den var fire meter fra mig

Spækhuggeren i Limfjorden begyndte pludselig at røre på sig og svømmede rundt blandt sejlbåde

Spækhuggeren så ud til at ligge på sit dødsleje, men onsdag svømmede den pludselig rundt blandt sejlbåde. <i>Arkivfoto: Henrik Bo</i>

Spækhuggeren så ud til at ligge på sit dødsleje, men onsdag svømmede den pludselig rundt blandt sejlbåde. Arkivfoto: Henrik Bo

LIMFJORDEN:Til stor overraskelse for mange begyndte spækhuggeren - som de seneste uger har ligget ganske stille i Limfjorden - onsdag at røre på sig.

Den svømmede og slog med halen, som om intet var hændt. Og dermed gav den også en unik og ganske uventet oplevelse for en håndfuld sejlere.

Det var medlemmer af Sundby Hvorup Sejlklub, der var taget ud på Limfjorden.

- Vi lå og sejlede vores onsdagskapsejlads. Pludselig er spækhuggeren så tre-fire meter fra mig. Alle bådene så den svømme rundt i nærheden af os. Den piskede med halen og virkede frisk. Ja, det lyder helt underligt, fortæller sejlklubbens formand, Jan Lildal.

Spækhuggeren dykkede blandt andet under en af bådene og svømmede ellers rundt i området. 

- Jeg havde ikke troet, at den ville dukke op. Jeg regnede med, at den var langt væk, lyder det fra den overraskede sejlerformand, som hurtigt konstaterer: 

- Det er et stort dyr så tæt på.

Det var cirka fra klokken 17.30 og frem til klokken 19.30, at spækhuggeren svømmede rundt ud for Nørre Uttrup Lystbådehavn. Tæt på dér, hvor den lå på sit "dødsleje" - troede mange.

- Jeg havde indtryk af, at den svømmede på tværs af fjorden, fortæller Jan Lildal, som ikke ved, hvilken retning spækhuggeren svømmede i bagefter. Onsdag morgen havde vildtkonsulent Ivar Høst, Naturstyrelsen, ikke set spækhuggeren, som han ellers har holdt godt øje med de seneste uger.

- Det kan jo være et godt tegn, fordi den kan være taget afsted. Men jeg hører gerne fra folk, der måtte se den, siger Ivar Høst.

Vi i Det Nordjyske Mediehus hører også gerne herom i kommentarsporet på dette facebookopslag:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden