Dyster besked til kendt advokat: "Kig dig for, når du går over vejen"

Forsvarsadvokat i Mia-sagen truet via Messenger-besked

Mette Grith Stage er forsvarer for den 37-årige, der er tiltalt for Mia-drabet. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Mette Grith Stage er forsvarer for den 37-årige, der er tiltalt for Mia-drabet. Foto: Lars Pauli

AALBORG:Advokat Mette Grith Stage, der er forsvarer for den tiltalte i Mia-drabssagen, har modtaget trusler.

Det oplyser advokaten selv i et opslag på Instagram.

En 37-årig mand er tiltalt for at have voldtaget og dræbt 22-årige Mia Skadhauge Stevn. Ved retsmødet torsdag kom han med sin forklaring, og her nægtede han sig skyldig i både voldtægt og drab. Han sagde, at den unge kvinde var død på grund af et uheld.

Drabssagen vækker stærke følelser, og i en Messenger-besked til advokat Mette Grith Stage skriver en ung nordjyde: "Dit arbejde er at hjælpe en morder med at finde på en løgnhistorie. Du skal ikke gå og vise dit ansigt rund omkring i Aalborg. Kig dig for når du går over vejen".

Her er den truende besked til Mette Grith Stage. Og sådan har hun selv reageret på den. <i>Fra Instagram</i>

Her er den truende besked til Mette Grith Stage. Og sådan har hun selv reageret på den. Fra Instagram

Mette Griths Stages reaktion på den truende besked er "Spiser bare hjemme i aften", fremgår det af en story på hendes Instagram-profil.

Hun har ikke meldt sagen til politiet.

- Jeg har forsøget at tackle det lidt humoristisk ved at slå beskeden op på Instagram. Jeg håber, det kan have en præventiv effekt. Jeg har forståelse for, at folk er meget påvirkede af sagen - særligt her i lokalområdet – og at der kan ryge en finke af panden, så min tærskel er egentlig rimelig høj, skriver Mette Grith Stage i en mail til Nordjyske.

- Jeg passer bare mit arbejde

Den truende besked er klart over grænsen, mener hun:

- Der er stor forskel på, at jeg skal stå model til at blive svinet til på de sociale medier - og så til, at jeg skal finde mig i deciderede trusler. Det er ikke simpelthen OK, for jeg passer jo bare mit arbejde, lyder det fra forsvarsadvokaten.

Måske ulovligt

Beskeden til Mette Grith Stage kan være ulovlig:

- Det er strafbart at true folk, og denne besked kan opfattes som trusler, siger professor Birgit Feldtmann fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet/AAU.

Professoren understreger dog, at hun ikke konkret kan tage stilling til, om beskeden er en straffelovsovertrædelse.

Birgit Feldtmann mener, at mange misforstår forsvarsadvokaters rolle i retssager.

- Det, at man er forsvarer for en person, der er tiltalt for meget alvorlig kriminalitet, er jo ikke ensbetydende med, at man synes det er okay. Vi lever i en retsstat, og der forskellige roller i sådan en straffesag. Det er vigtigt, at den rolle - at være forsvarer i en drabssag - også bliver varetaget. Det skal man selvfølgelig gøre ordentligt og med respekt for offer og så videre.

- Skræmmende

Professoren finder det skræmmende, at der er så lidt forståelse for, hvor vigtigt det er med en forsvarer i straffesager.

- Vi ser nogle gange at forsvarerne bliver kritiseret og lidt ligestillet med dem, de er forsvarer for. Og det er en misforståelse. Alle har interesse i, at den her sag køres efter de regler, vi har om, hvordan straffesager afgøres, tilføjer hun.

Birgit Feldtmann påpeger, at meget er på spil for den tiltalte i Mia-drabssagen. Anklageren kræver ham idømt livsvarigt fængsel eller forvaring.

- Derfor er det vigtigt, at retssagen foregår på en ordentlig måde, understreger juraprofessoren fra AAU.