Udsigt til kæmpe tab i Aalborgs kulturliv ovenpå ny nedlukning

Der er udsigt til et tab på mange millioner kr. for Aalborgs kulturliv, der skal refundere billetter til gæster fra nedlukkede kommuner. Rådmand forventer statslig kompensation

I AKKC alene regner direktør Nicolaj Holm med et tab på 750.000 kr. de næste syv uger på refusion af billetter til gæster fra en af de syv nedlukkede kommuner. Musikkens Hus forventer tab på 500.000 kr. og Skråen et tab på 480.000 kr. indenfor samme periode. Arkivfoto

I AKKC alene regner direktør Nicolaj Holm med et tab på 750.000 kr. de næste syv uger på refusion af billetter til gæster fra en af de syv nedlukkede kommuner. Musikkens Hus forventer tab på 500.000 kr. og Skråen et tab på 480.000 kr. indenfor samme periode. Arkivfoto

AALBORG:Der er lige nu gang i forhandlinger om kompensation til kulturinstitutionerne i de syv kommuner, der 3. november blev lukket ned.

Men det er ikke kun dem, der bør kompenseres, mener Aalborgs kulturrådmand, Mads Duedahl (V).

- De afledte effekter på Aalborg er enorme, en meget stor del af kulturkunderne i Aalborg kommer fra resten af Nordjylland, siger han.

En rundspørge hos tre af Aalborgs største kulturinstitutioner: AKKC, Musikkens Hus og Skråen, viser således, at de samlet forventer et tab på over 1.7 mio. kr. i mistede billetindtægter.

Vel at mærke på billetter, de allerede har solgt og regnet økonomisk med, men som de kollektivt er blevet enige om at refundere til gæster fra de syv nedlukkede kommuner, der ikke kan møde op.

Hver især vurderer de, at mellem 25 og 35 procent af deres gæster kommer fra en af de syv berørte kommuner.

- Det er godt, at gæsterne fra de berørte kommuner kan få deres penge tilbage, men det griber jo dybt ind i Aalborgs kulturliv, der i forvejen er presset ovenpå corona. Derfor vil jeg på det kraftigste opfordre til, at man ikke glemmer Aalborg - Nordjyllands kulturhovedstad - i forhandlingerne, siger Mads Duedahl.

Går efter hurtig afklaring

Kompensationen til kulturstederne er en del af den overordnede forhandling om kompensation til virksomheder, der er ramt som følge af nedlukningen af store dele af Nordjylland. Og Aalborg er tænkt med her, lyder det fra Ventres kulturordfører Kim Valentin og den nordjysk valgte Anne Honoré Østergaard.

- Vi går til forhandlingerne med et klart fokus på Aalborgs kulturinstitutioner også, deres kunder kommer jo nord fra, det er historisk betinget, siger Kim Valentin, der går efter en hurtig afklaring.

- Vi går efter hurtig og fair løsning for de berørte parter. Det er ikke en situation, vi nogensinde har stået i før, så der skal tænkes ud af boksen. Men det må ikke tage lang tid, folk skal have svar, vi håber at kunne komme med en afklaring indenfor en uge.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.