Elling-sagen: To mænd skyldige i drabsforsøg

To mænd fundet skyldige i spektakulær sag - og ofret er også fundet skyldig i vold

Arkivfoto: Bent Bach

Arkivfoto: Bent Bach

ELLING:En 49-årig mand og en 41-årig mand er blevet fundet skyldig i drabsforsøg i den såkaldte Elling-sag, hvor en 36-årig mand blev fundet lemlæstet bagi en varebil overhældt med benzin.

Det har et enigt nævningeting ved Retten i Hjørring afgjort.

Den 41-årig er fundet skyldig i at have slået den 36-årige tre gange i hovedet med en gaffelnøgle, så han pådrog sig tre kraniebrud og hjerneblødning og var i livsfare. Begge er fundet skyldig i at have løftet voldsofferet ind i varebilen, hvor den 49-årige er fundet skyldig i at have overhældt ham med benzin for at brænde ham.

Retssagen har været præget af forklaringer der strittede i forskellige retninger, vidner der ikke kunne huske ret meget og beviser, der ikke endegyldigt pegede i en retning. Derfor kommer sandheden om, hvad der foregik i Elling omkring midnat 24. oktober sidste år, nok aldrig frem.

Det ligger dog nogenlunde fast, at den voldsomme episode startede under et drikkelag i den 49-åriges hus i Elling og endte, da den 41-årige kørte galt i varebilen på Tuenvej i Elling, da han var ved at påkøre en knallert.

Påberåbte sig nødværge

Både den 49-årige og den 41-årige mand har nægtet sig skyldige under retssagen, men den 41-årige erkendte at have slået med gaffelnøglen, og efterfølgende kørt af sted i varebilen. Han nægtede dog ethvert kendskab til benzinen og hævdede, at han slog i nødværge, fordi den 36-årige angreb ham.

Den 49-årige har hævdet, at han slet ikke var i nærheden af voldsepisoden, men nævningetinget lagde vægt på, at den 36-åriges blod var fundet på hans badesandaler, ligesom den 49-åriges dna også var på den benzindunk, der blev fundet i varebilen sammen med en lighter.

Og dermed fandt retten, at de begge havde deltaget og havde fortsæt til at ville dræbe den 36-årige.

Offer selv tiltalt

Helt usædvanligt var det 36-årige voldsoffer selv tiltalt i sagen for at have slået to andre mænd - blandt andre den 41-årige. Det har han har nægtet, men blev også fundet skyldig, da nævningetinget fandt det bevist, at hele voldsepisoden begyndte med, at 36-årige havde udøvet vold under drikkelaget.

Den 36-årige var tiltalt for grov vold ved at have slået med en flaske, men det fandt nævningetinget ikke, at der var beviser for, og derfor blev han fundet skyldig i den mildere voldsparagraf.

Der falder dom i sagen på fredag, hvor de skyldige får udmålt deres straf.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.