Anklager: Drab skal koste 13-14 års fængsel

Skærpende omstændighed, at drabet er begået af tre tiltalte i forening mod den 27-årige, mente anklager

AALBORG:Et voldsomt og bestialsk drab, der blev begået for øjnene af flere borgere på åben gade. Sådan betegnede anklager Kim Kristensen drabet på en 27-årig mand i Øgadekvarteret sidste år.

Tre mænd på henholdsvis 28, 25 og 25 år er torsdag blev kendt skyldige i drab, og anklageren mener, at der er så mange skærpende omstændigheder ved drabet, at de tre mænd skal straffes med 13 til 14 års fængsel.

Drabet skete 5. august omkring klokken 18 sidste år efter et biluheld. Her blev den nu afdøde jagtet af de tre mænd hen ad Langelandsgade, hvor han blev dræbt med flere knivstik og slag med et jernrør.

- Det er en skærpende omstændighed, at drabet blev begået af de tre tiltalte i forening mod et værgeløst offer. Og jeg mener også, at det er skærpende omstændighed, at det voldelige overfald skete for øjnene af flere borgere, sagde anklager Kim Kristensen, der også fremhævede de tre mænds tidligere synderegister.

Går efter udvisning

Den ene af de 25-årige tiltalte i sagen har en lang række domme - blandt andet for grov vold, tyveri, våbenbesiddelse og bedrageri.

Han er irakisk statsborger, og derfor har anklagemyndigheden nedlagt påstand om udvisning af Danmark for bestandigt ud over fængselsstraffen.

Den 28-årige mand har siden 2006 fået adskillige domme - blandt andet flere domme for grov vold og våbenbesiddelse.

Den anden af de 25-årige mænd har blot et par tidligere domme for våbenbesiddelse.