Drab

Tre mænd fundet skyldig i drab efter bilulykke

27-årig dræbt med knivstik og slag i hovedet på åben gade midt i Aalborg

Drabet fandt sted umiddelbart efter en bilulykke. Foto: Jan Pedersen

Drabet fandt sted umiddelbart efter en bilulykke. Foto: Jan Pedersen

AALBORG:Tre mænd er blevet kendt skyldige i drab på et 27-årigt tidligere medlem af Bandidos, der 5. august sidste år blev dræbt med flere knivstik og slag i hovedet med et jernrør på åben gade i Øgadekvarteret i Aalborg.

Det har et enigt nævningeting ved Retten i Aalborg afgjort.

Det tre mænd på henholdsvis 28, 25 og 25 år har under hele sagen nægtet sig skyldige. Retten fandt det heller ikke bevist, at mændene havde planlagt at slå den 27-årige ihjel, men retten lagde vægt på overfaldets grove karakter, og fandt det bevist, at mændene undervejs i overfaldet måtte have anset det for sandsynligt, at den 27-årige kunne dø af den vold, han blev udsat for.

Drab efter biluheld

Dødsvolden fandt sted på Langelandsgade omkring klokken 18, efter den 27-årige var blevet jagtet hen ad gaden af de tre mænd efter et biluheld i krydset Øster Alle/Langelandsgade.

Flere borgere var vidner til dødsvolden, og omkring 20 vidner har afgivet forklaring i retten. Retten lagde i kendelsen stor vægt på disse forklaringer.

Under retssagen er det kommet frem, at der havde været længere tids uvenskab mellem de tre mænd og den nu afdøde. Kort forinden voldsepisoden havde der blandt andet været nogle konfrontationer mellem den afdøde og to af de tiltalte.

Utroværdig forklaring

Den 28-årige har erkendt at have stukket den 27-årige en gang i låret, og har dermed erkendt grov vold. Det samme har den ene af de 25-årige tiltalte, der har erkendt at have slået den 27-årige en til to gange i ryggen.

Den anden 25-årige tiltalte i sagen har nægtet at have været en del af voldsepisoden. Den forklaring afviste retten som helt utroværdig.