Anklager vil give strafrabat

Nordjyllands Politi oplyser, at tiden, som afsones i Thailand, vil blive fratrukket eventuel dansk straf

THAILAND:Den tid, som nordjyske Peter Jensen afsoner i et thailandsk fængsel, vil bliver trukket fra en eventuel straf, han måtte få i den kommende danske sag om moms- og skattesvig.

Det oplyser specialanklager David Schmidt Hvelplund fra Nordjyllands Politi.

- Mine undersøgelser viser, at selv om det er en udenlandsk dom, og selv om det ikke har relation til forholdet fra Danmark, så skal vi tage hensyn til den tid, han har siddet fængslet i Thailand, når vi bedømmer det ældre forhold fra Danmark, siger David Schmidt Hvelplund.

Ingen udleveringsbegæring

Men foreløbig sidder Peter Jensen altså fortsat fængslet i Thailand. Efter hans fængsling er der kommet nye sager til - ifølge ham selv fordi hans byggerier er gået i stå efter anholdelsen. Men han mener, at de danske myndigheder havde rig mulighed for at få ham hjem - både i begyndelsen hvor der ikke var nogen sager i Thailand - og senere da han blev frikendt i den første civile sag.

Den danske anklager bekræfter, at der ikke er sendt en egentlig udleveringsbegæring af sted gennem justitsministeriet.

- Den kontakt har der ikke været, fordi der er en fast praksis i Thailand, at hvis man anholder en dansk statsborger for kriminalitet, som man er internationalt efterlyst for, så vil de umiddelbart deportere vedkommende til hjemlandet. De behøver ikke have en egentlig udleveringsbegæring i den situation, siger han.

Nordjyllands Politi afventer nu, at sagerne mod Peter Jensen i det thailandske retssystem er afsluttet, så han kan blive udleveret til Danmark.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.