Kritik fra Amnesty International i sag om fængslet nordjyde

Peter Jensen burde modtage besøg og hjælp fra de danske myndigheder, mener juridisk konsulent Claus Juul fra Amnesty International

Peter Jensen har ikke fået tilstrækkelig hjælp, mener Amnesty. Privatfoto

Peter Jensen har ikke fået tilstrækkelig hjælp, mener Amnesty. Privatfoto

THAILAND:NORDJYSKE har forelagt sagen om 49-årige Peter Jensen fra Hjørring og dennes langvarige fængsling i Thailand for juridisk konsulent Claus Juul fra Amnesty International. Han forstår ikke, hvorfor der ikke er sendt en konkret udleveringsbegæring til Thailand.

- Uanset hvad grunden måtte være, så er det dybt kritisabelt. Man sidder i København med vidt åbne øjne og ved, at man har en dansk statsborger under umenneskelige forhold, og så gør man ikke noget, siger Claus Juul.

Ugentlige besøg ønskes

Han kritiserer desuden, at de danske myndigheder kun har besøgt den danske statsborger én gang på snart et år. Ikke mindst, når Danmark har været medvirkende til den lange frihedsberøvelse ved at udstede den internationale arrestordre.

- Når man ikke kan finde ud af at få ham udleveret, så burde den her konsul være derinde hver eneste uge med mad, medicin og have en læge med til at tilse hans sår i baghovedet (fra et overfald i fængslet, red.). Det har man set tidligere i situationer, hvor det ikke var muligt at få udleveret en dansk statsborger. Så har man til gengæld vist de lokale myndigheder, at de ikke bare kan behandle en dansk statsborger som de vil, fordi vi følger med, pointerer Claus Juul.

Udnyt gode forbindelser

At der tilsyneladende alene er mindre alvorlige thailandske sager på vej mod Peter Jensen om at udgive sig for at være ingeniør og om betaling for huse, der ikke er færdigbyggede, formilder ikke den juridiske konsulents vurdering af de danske myndigheders ageren i sagen.

- Medmindre der er klokkeklare beviser på, at det har forvoldt nogle mennesker skade, så er der tale om sager, som slet ikke kan begrunde, at man holder en person frihedsberøvet så længe. Og hvis der er så gode forbindelser mellem Danmark og Thailand, som anklageren i den danske sag påpeger, så bør myndighederne udnytte disse forbindelser til at få Peter Jensen hjem til Danmark, siger Claus Juul.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.