Arbejdet er tilbage ved år 0

Den nye ledelse i Rebild vil begynde helt forfra for at genvinde borgernes tillid sagsbehandlingen

Direktør Flemming Hansen har overtaget ansvaret for hele det specialiserede område. Britta Brix er ansat som midlertidig centerchef i Center Familie og Handicap. Foto: Grete Dahl

Direktør Flemming Hansen har overtaget ansvaret for hele det specialiserede område. Britta Brix er ansat som midlertidig centerchef i Center Familie og Handicap. Foto: Grete Dahl

REBILD:Genopretningen af det specialiserede socialområde i Center for Familie og Handicap, kræver en helt ny begyndelse.

Det mener den nye direktør for området Flemming Hansen.
- Vi er fagligt og kvali- tetsmæssigt tilbage ved situationen lige efter kommunesammenlægningen, da vi overtog en del af de specialiserede opgaver, siger han.
Flemming Hansen har fået ansvaret for hele det specialiserede område efter et halvt år, hvor NORDJYSKE Medier har beskrevet og dokumenteret massive og årelange problemer med at leve op til lovgivningen, og hvor flere rapporter fra både Ankestyrelsen og Deloitte har udstillet problemerne yderligere.
- En stor del af opgaven går ud på at genskabe borgernes tillid til Rebild Kommune og vores arbejde, Vi kan ikke holde til den slags katastrofale sager, som har været beskrevet i pressen, siger Flemming Hansen.
Han er sikker på, at medarbejderne i Center for Familie og Handicap har de kompetencer, der skal til for at løse opgaverne, men han vil sammen med den midlertidige centerchef Britta Brix begynde helt forfra.
- Jeg er fuldt ud klar over, at jeg både skal holde fokus på opgaven men også på medarbejderne, siger Britta Brix.

Faglig forplejning

Derfor vil hun bruge en del af sin tid, på det hun kalder faglig forplejning.

- Alle medarbejdere skal opleve succes i hverdagen. Det skaber arbejdsglæde. Jeg vil have fokus på medarbejderne og på det, de hver især har brug for, så de kan løse deres opgaver, siger hun.
Overordnet er opgaven både omfattende og langvarig.
Der skal laves et administrationsgrundlag, som har manglet siden dag et, der skal arbejdes med borgernes møde med forvaltningen, og der skal skabes en helt ny arbejdskultur og en helt anden tilgang til de mange og ofte komplicerede problemstillinger, medarbejderne arbejder med.
- Administrationsgrundlaget skal være med til at sætte rammerne for arbejdet, og gøre det klart for medarbejderne, hvad der forventes af dem, siger Flemming Hansen.
Der skal også satses massivt på det, han kalder borgernes indgang til Center for Familie og Handicap.
- Det bliver ansigtet udadtil og bliver helt centralt. Her skal sagerne sorteres og fordeles af erfarne medarbejdere, så de ender det rigtige sted første gang, siger Flemming Hansen.

En helt anden tilgang

Målet med genopretningen af det hårdt prøvede center er en ny tilgang til tingene og en forståelse af, at det ikke er den enkelte sagsbehandler, der skal løse alle opgaver overfor den enkelte borger.

Det er hele centret, som sammen skal hjælpe borgerne bedst muligt.
- Der er så mange forskellige ressourcer i centret. Vi skal blive bedre til at se på helheden i en situation og sætte alle relevante mennesker sammen fra begyndelsen, så vi får sat de rigtige tiltag i gang første gang, siger Flemming Hansen.
Det kræver tæt sparring med den enkelte medarbejder om, hvor de kan hente hjælp og vejledning.
- Det er en enorm opgave, men det gælder om at løfte blikket fra papiret og se helheden, siger Flemming Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.