Frederikshavn

Arena Nords succes betyder aflyste træningstimer

Aflysning af træningstimer i Arena Nord giver stor frustration og øgede udgifter for flere foreninger

Direktør Per Malmberg fortalte forleden om Arena Nords betydning for omsætningen i lokalområdet, men succesen har også en bagside: De mange aflyste træningstimer giver frustrationer. Arkivfoto: Bente Poder

Direktør Per Malmberg fortalte forleden om Arena Nords betydning for omsætningen i lokalområdet, men succesen har også en bagside: De mange aflyste træningstimer giver frustrationer. Arkivfoto: Bente Poder

FREDERIKSHAVN:Det går godt i Arena Nord. Kunderne strømmer til, og det giver penge i kassen.

Men medaljen har en bagside.

I takt med at besøgstallet og aktivitetsniveauet i arenaen stiger, må stadig flere klubber og foreninger aflyse deres træningstimer i arenaen og flytte andre steder hen.

Det betyder huslejeudgifter til andre haller og selvejende institutioner, og når FG90 eller Frederikshavn Cheerleaders eksempelvis skal flytte til FFK Centret, skal Folkeoplysningsudvalget betale 75 procent af lokaletilskuddet - og dermed går det ud over den samlede rammebevilling til foreningslivet.

- I forvejen er aktivitetstilskuddet blevet beskåret, så vi nu er nede på 50 øre i timen. Omkring kommunesammenlægningen for 10 år siden var det tilskud på 2 kroner i timen, siger Henrik Carlsen, formand for paraplyorganisationen FUF, Frederikshavn Ungdoms Fællesråd.

FUF og Idrætssamvirket rejser har taget sagen op i det nye Folkeoplysningsudvalg og bedt Anders Broholm (V) om at få problematikken drøftet i kultur- og fritidsudvalget.

Relevant diskussion

Henrik Carlsen understreger, at det ikke er en kritik af Arena Nord og deres store aktivitetsniveau, men en reel frustration fra de klubber og foreninger, der gang på gang må se deres træningstimer blive aflyst og de omkostninger, det så udløser. Omkostninger, som ikke bør betales af kommunens frivillige foreningsliv, spejdere og idrætsforeninger.

Per Malmberg, direktør i Arena Nord, kalder det "en relevant snak" og forstår frustrationen over aflyste træningstimer.

- Marts er en håbløs måned med rigtig mange arrangementer, men vi har altså øget kapaciteten med to nye haller, og halvdelen af aflysningerne er på grund af sportsarrangementer. Der er ikke mange aflysninger i den nye skolehal, siger Per Malmberg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.