Bækken fyldt med mælk

Lørdag kom Nørager Mejeri til at lede 2000 liter mælk ud i naturen

En defekt alarm hos Nørager Mejeri A/S betød, at der lørdag ved middagstid røg 2000 liter mælk ud i en bæk - heldigvis har den ikke taget skade, vurderer kommunens miljøvagt. Arkivfoto

En defekt alarm hos Nørager Mejeri A/S betød, at der lørdag ved middagstid røg 2000 liter mælk ud i en bæk - heldigvis har den ikke taget skade, vurderer kommunens miljøvagt. Arkivfoto

NØRAGER:Mælk er godt, men for meget mælk er knap så godt - i hvert fald hvis den løber lige ud i naturen.

Det må Nørager Mejeri A/S, der ligger på Bredgade 67 i Nørager, her efter påsken sande.

Her havde man nemlig lørdag klokken 12.15 et uheld, der betød, at rundt regnet 2000 liter mælk røg ud i en nærliggende bæk:

- Det er sket sådan, at der er to tanke. Når den ene er fyldt, lyder en alarm, og den anden skal så tage over. Signalet har bare ikke lydt, og derfor er der sket det, at mælken er flydt over, ud på taget, ned i nogle regnvandsrør og derefter ud i vandløbet, forklarer natur- og miljøchef i Rebild Kommune, Bo Lodbjerg.

Ingen skade sket

Den hvide væske er - så vidt det har været muligt - blevet suget op igen af beredskabet, der også har tilkaldt en kommunal miljøvagt, der har gransket bækken for at se, om den har taget skade. Og det har den øjensynligt ikke:

- Heldigvis ikke. Man kan også sige, at det er et held, der ikke er sluppet mere ud set i forhold til de mængder, man rent faktisk håndterer derude, vurderer Bo Lodbjerg og siger videre, at Nørager Mejeri A/S dog har fået en mundtlig påtale:

- Så må vi se, om den også skal følges op med en skriftligt. Vi har i hvert fald givet udtryk for, at det ikke må ske igen.

Den reprimande har man allerede taget til sig. Nu ændrer man nemlig på proceduren, lover direktør Niels Malling Laursen:

- Det er aldrig sket før, men nu har vi så set, at det kan ske, hvis alarmen er defekt, og det må det bare ikke. Det er vi ikke interesseret i. Derfor gør vi sådan, at kommer der et overløb af mælk, så render det ind i selve mejeriet og ikke ud, som det er sket her. Det ændrer vi på allerede her i løbet af ugen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.