Banedanmark går i stormberedskab

Beredskab skal sikre, at togtrafikken i Nordjylland kører - beredskabsstyrelse sætter folk i rådighedsvagt

Arkivfoto <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto Scanpix Denmark

NORDJYLLAND:Banedanmark har aktiveret sit stormberedskab i det nordlige og nordvestlige Jylland, efter DMI har udsendt varsel om storm for området fredag den 14. marts og den følgende nat.

Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

DMI advarer om, at noget der ligner en kraftig storm, der i øvrigt har fået navnet ”Carl”, vil ramme Nordjylland fra fredag aften og natten til lørdag.

Skagerakkyst hårdest ramt

Vagthavende meteorolog Jørn Thomsen fra DMI forudser væltede træer og tagskader.

Hårdest ramt bliver området ved Skagerak-kysten, hvor der ved midnatstid kan komme meget kraftige vindstød, ifølge DMI, der også forudser vindstød af orkanstyrke.

Stormberedskabet skal sikre, at togtrafikken kan køre så godt som muligt uanset vejret, lyder begrundelsen.

- Vi følger vejrudsigten tæt og er klar til at rykke ud, hvis vi får melding om, at der vælter træer eller andet ned på skinnerne. Før første morgentog kører vi strækningerne igennem med togsæt bemandet med beredskabspersonale. I tilfælde af mange stormskader prioriterer vi arbejdet, så passagererne generes mindst muligt, siger Banedanmarks sektionschef for Forst Mads Thostrup.

Passagerer informeres hurtigt

Banedanmark er desuden i tæt dialog med de forskellige jernbanevirksomheder om afviklingen af togtrafikken under stormen.

Skulle det være nødvendigt at reducere driften på grund af stormen, vil passagererne blive informeret så hurtigt som muligt.

Banedanmark har endvidere forberedt et stormberedskab i Nordsjælland, hvis stormen fortsætter på Sjælland i løbet af natten.

Beredskabsstyrelse klar

Beredskabsstyrelsen Nordjylland opruster også og er klar til at modtage stormen.

Foruden centrets daglige vagthold, bestående af tre befalingsmænd og 12 værnepligtige, er yderligere tre befalingsmænd og 12 værnepligtige sat i rådighedsvagt hele weekenden, oplyser Beredskabsstyrelsen i Nordjylland på dets Facebook-side.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.