Frederikshavn

Blueshimlen kommer til Fresse

Peter Astrup samler 6.-7. november en perlerække af bluesnavne i Frederikshavn til den 10. Frederikshavn Bluesfestival

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Warren Haynes åbner bluesfesten fredag aften. Foto: Danny Haynes

FREDERIKSHAVN:- Folk skal bare høre noget blues. De skal have nogle oplevelser, de ikke får hver dag.

Citat: Peter Astrup, bluesmusikkens danske godfather, som gennem mere end et kvart århundrede har arrangeret blueskoncerter og hentet et hav af verdensstjerner til bluesscener over hele Skandinavien.

6.-7. november gør han det igen, når der for 10. gang er Frederikshavn Bluesfestival.

De første år foregik det i ydmyge rammer i firmaklubbernes haller på Flade Engvej, men det seneste fem år har Det Musiske Hus været epicenter for ”Bluesheaven On Earth”.

Freddy’s Bar er med

I år er det regionale spillested udvidet med en filial i Havnegade, hos Freddy’s Bar, hvor flere af de store bluesnavne træder op på den lille intime scene i det hyggelige værtshus.

- En konkurrent? Nej, overhovedet ikke. Tværtimod. Folk skal have så meget blues som muligt - og frederikshavnerne er heldigvis ved at vågne, siger Peter Astrup. Og hentyder til, at man skal lytte godt efter for at høre lokal dialekt blandt de 700-800 tilhørere.

Til gengæld vrimler det med nordmænd, svenskere, tyskere, hollændere, polakker, englændere, spaniere, finner og schweizere.

Otte overnatningssteder har længe været fuldt udsolgt, og Peter Astrup har derfor entreret med Scandic The Reef og har desuden fået private i blandt andet Kvissel, Syvsten og Aalbæk til at hjælpe med overnatningspladser.

Freddy’s Bar lægger ud allerede torsdag aften med Lil’ Ed & The Blues Imperials. Fredag eftermiddag spiller Lil’ Jimmy Reed i Havnegade, og lørdag middag er det bluesdronningen Diuanna Greenleaf & Big Creek Slimband, der varmer op på Freddy’s.

To scener i Det Musiske Hus

I Det Musiske Hus er der to scener, ”Chicago Main Stage” i den store sal og ”Mississippi Acoustic Stage” i lille sal.

En af verdens bedste guitarister, Warren Haynes, åbner årets bluesfestival på den store scene fredag aften klokken 19.

Warren Haynes spillede i mange år i The Allman Brothers Band, og han har også spillet med de overlevende medlemmer af Grateful Death. I 1994 dannede han sit eget band, Gov’t Mule.

Warren Haynes åbner bluesfesten fredag aften, og herfra er der blues i verdensklasse indtil midnat og igen fra lørdag klokken 16, til et andet verdensnavn, Walter Trout, lukker årets ”Bluesheaven On Earth”.

Den 64-årige amerikaner gennemgik i maj 2014 en levertransplantation efter at have svævet mellem liv og død. Nu er han klar til at tage på Europaturné igen, og den starter altså i Frederikshavn på lørdag.

Se hele programmet på www.bluesfestivalen.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.