Brand i etageejendom: Opgange evakueret

Politipatrulje opdagede brand i baghus på hjørnet af Boulevarden og Algade

Jens Hukiær
Privatfoto: Niall Williams
Aalborg 1. maj 2015 08:04 - Opdateret 3. maj 2015 07:25

AALBORG: Flere opgange i etageejendomme på hjørnet af Algade og Boulevarden i Aalborg måtte fredag morgen evakueres, da der var opstået brand i et baghus ved en af ejendommene.

- En af vore patruljer opdagede, at der kom røg ud fra bygningen. De gik ind for at undersøge det nærmere og så at der kom flammer ud fra bygningen, hvorefter de alarmerede Beredskabscenter Aalborg. Derefter kom der hurtigt flere alarmer på branden, der har haft konsekvenser for ejendommene Algade 3, 35 og 37 samt ejendommene Boulevarden 4, 6 og 8, hvor beboerne er blevet evakueret, oplyser vagtchef Per Jørgensen, Nordjyllands Politi.

- Vi snakker i sekunder eller maksimalt få minutter fra, at vi havde haft med en voldsom storbrand at gøre. Strålevarmen fra branden i baghuset var så voldsom, at der sprængtes 50-60 vinduer i de omliggende bygninger, ligesom vindueskarme i nabobygningerne brød i brand, forklarer indsatsleder Søren Korsgaard, Beredskabscenter Aalborg.

Beredskabscenter Aalborg modtog alarmen klokken 05.03 fredag morgen, og rykkede med alt mandskab og køretøjer.

- Vi havde to slukningsenheder og mandskab fra brandstationen i Nibe indkaldt, da vi en overgang frygtede, at ilden kunne tage magten fra os, og at vi så stod med en virkelig storbrand. Heldigvis kunne vi med en hurtig indsats i den første halve time i første omgang forhindre branden i at sprede sig til nabobygningerne, og dernæst koncentrere os om at få bekæmpet selve ilden i baghuset, forklarer indsatslederen.

Omkring 30 brandfolk var i kamp med flammerne, da indsatsen stod på det højeste.

Efterfølgende er indsatsen gået på efterslukning af den udbrændte bagbygning og hjælp med at udbedre følgeskader af branden.

- Bagbygningen, der næsten var færdigrenoveret, var bygget ovenpå forretningen Imercos lager, og det er i realiteten totalt ødelagt - dels af vand, dels af skum, og loftet til lageret er på det nærmeste faldet sammen, siger Søren Korsgaard.

Han oplyser, at Beredskabscenter Aalborgs indsats slutter ved godt 10-tiden, og det er derefter et skadesservicefirma, der overtager arbejdet med rengøring og så videre.

- Brandårsagen er endnu ukendt, og brandstedet bliver først frigivet, når vore brandteknikere har undersøgt stedet for om muligt at fastslå brandårsagen. Det bliver formentlig på mandag, siger vagtchef Per Jørgensen.

Ingen af beboerne i de seks evakuerede bygninger skulle ifølge de foreløbige oplysninger været kommet til skade ved branden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...