Budgetforlig i Jammerbugt: Penge til ny skole

Alle medlemmer af kommunalbestyrelsen står bag budgetaftalen

Arkivfoto: Michael Bygballe

Arkivfoto: Michael Bygballe

JAMMERBUGT:Alle 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Jammerbugt har fredag indgået en fælles aftale om kommunens budget for 2019 og frem til 2022. Samtlige mandater fra Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti samt Borgerlisten står bag aftalen. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse fredag aften.

- Budgetaftalen er udtryk for, at der også i den nye kommunalbestyrelse er vilje til et bredt politisk samarbejde og fællesskab om kommunens udvikling. Dermed fortsætter traditionen for brede forlig som i en lang årrække har kendetegnet samarbejdet om budgettet, siger borgmester Mogens Christen Gade (V).

Som en del af aftalen er sat penge af til at dække de udgifter, der er en konsekvens af, at der bliver flere børn, ældre og handicappede i Jammerbugt. Samtidig er der afsat midler til skolebyggeri, ny- og ombygning af daginstitutioner og fritidsfaciliteter. Eksempelvis er der afsat penge til ny skole i Jetsmark, ombygning og modernisering af Idrætscenter Jammerbugt i Fjerritslev, byudvikling i Aabybro samt udstykning af byggegrunde i Brovst.

Der er også afsat flere midler til vedligeholdelse og istandsættelse af kommunens egne bygninger og anlæg, fremgår det af pressemeddelelsen.

Hovedelementer i budgetaftalen

Flere midler til hjemmehjælp, hjemmesygepleje og rehabilitering som følge af befolkningsudviklingen
Styrkelse af folkeskolen generelt
Løft i normeringerne i daginstitutionerne med henblik på at gøre børnene skoleparate
Flere ungdomsboliger og lejeboliger
Forstærket indsats for udviklingen i landdistrikterne
Ambition om at blive bedste fritidskommune i Danmark
Fastholdelse af indsatsen for erhvervsfremme og øgede ressourcer til aktiviteter der fremmer bosætningen
Effektiv drift af kommunen, bl.a. gennem digitale løsninger, velfærdsteknologi samt konkurrenceudsættelse ift. indkøb af varer og tjenesteydelser

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.