DF-politiker: Velkomst er landsskadelig

Når krigen kommer, husker vi jer, lød Facebook-opslag. Det syntes MF og viceborgmester Ib Poulsen godt om

Arkivfoto: Bo Lehm

Arkivfoto: Bo Lehm

THY:Nogle vil gerne byde flygtninge velkommen til Thy, og siden de første flygtninge ankom til teltlejren udenfor Thisted, har de stået klar til at tage godt imod.

Men den velkomst burde de slet ikke få, mener andre thyboer.

- Landsskadelig virksomhed. Når krigen kommer, husker vi jer, lød en besked således i Facebook-gruppen ”byrødderne i Thisted Kommune”.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende tirsdag.

Tråden er senere blevet slettet fra gruppens side, men forinden nåede Thisteds viceborgmester og folketingsmedlem for DF, Ib Poulsen, at trykke ”synes godt om” til kommentaren på Facebook.

Ib Poulsen mener dog ikke, at der er grund til at opfatte truslen så bogstaveligt. Det er - siger han - bare et udtryk for frustration, når nogen skriver sådan.

Spørgsmål: - Men hvorfor har du liket det?

Pladderhumanistiske frelste folk

- Jeg bemærker, at nogen er med i debatten, og det synes jeg godt om. Jeg nærlæser ikke alt, hvad der bliver skrevet. Men det er godt, at der er nogen, der gider tage debatten og tør tage tæskene fra alle de her pladderhumanistiske, frelste folk.

Spørgsmål: - Er de folk, der tager imod flygtninge, landsforrædere?

- De mennesker, de har så travlt med at være så godhjertede. Det er noget, man nemt kan forholde sig til. Men vi så i en udsendelse i går, hvordan de ældre har det på et plejehjem nede på Lolland. De kan kun få lov til at tisse fire gange om dagen, fordi der ikke er personale til mere. Hvor er de henne der? Hvorfor går de ikke ind på et plejehjem og siger, at vi vil gerne være frivillige. Men åbenbart er den her godhedsindustri så udviklet, at man nu bare skal frem og vise, hvor god man er. Når det drejer sig om vore egne borgere, så er man der ikke. Så du kan kalde det det ene eller andet, men det er bare et udtryk for hans frustration over, at det især er Thisted kommune, der skal plastres til med migranter, siger Ib Poulsen til NORDJYSKE.

Manden bag den oprindelige kommentar er blevet anmeldt til politiet i Holstebro, der senere afgør, om det er grundlag for at rejse tiltale.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.