Sæby

Dørene genåbnet til Krystalcaféen

- Stedet har været savnet under lukningen, fortæller Lise Byrdal fra Sæby Handicap Gruppe

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Arne Andersen er stamgæst på Krystalcafeen. Han er også tidligere cafevært og en ivrig skakspiller. Han gav Lise Byrdal sommerens krysantemum. Foto: Peter Broen

SÆBY:Endelig kunne Krystalcaféen i Sæby åbne igen - efter godt to måneders lukning.

Og formand for Sæby Handicap Gruppe - Lise Byrdal - glædede sig over, at der nu kom liv i lokalerne igen - og at stedet er blevet istandsat.

- Publikum har virkelig savnet Krystalcaféen, for det er sådan et godt mødested for alle - og både gæster og frivillige værter holder meget af at komme hér. Bare på en dag kommer der 20-30 besøgende, og det viser jo, at det er et godt sted at samles, siger hun.

Krystalcaféen har været under restaurering begyndte - et arbejde, der delvis er udført af frivillig arbejdskraft. Prisen for selve restaureringen ligger på den anden side af 100.000 kr., men så er køkkenet også blevet udvidet og har fået nyt inventar, mødelokalet har fået nyt gulv, ny belysning og er blevet malet. Desuden er stedet blevet lettere tilgængeligt for alle.

Pengene er hentet fra det overskud, driften af cafeen har givet gennem de senere år.

Caféens gæster kommer mange steder fra - og der er også et godt opland. Den drives af både Sæby Handicap Gruppe og Ældre Sagen i Sæby.

- Hér kommer både stamgæster og heldigvis også mange nysgerrige nye. Og de kommer fra Hjørring, Østervrå og Lyngså. Vi har også meget glæde af sommerhusgæsterne og de, der bor på Hedebo Camping. Mange kommer for at drikke formiddagskaffe eller spise morgenmad. Og de har jo allerede boet på campingpladserne længe, så de har savnet stedet, fortæller Byrdal.

Normalt er der god plads til 20 personer - den 1. juli var der 30, og de kunne lige være der alle sammen på én gang.

Dér har været travlt til sidste time, for at blive klar til åbningen.

- Ja, som noget af det sidste har vi bl.a. hængt knagerækker op til kørestolsbrugere og fået de sidste billeder og ting op. Der har været et utroligt godt samarbejde mellem de ca. 15 frivillige, og fagligheden har været høj. Lige fra tømreren i køkkenet, over de mindre praktiske ting til noget så vigtigt som rengøring. Og lige til den sidste time, hvor vi arbejdede på højtryk, har vi hygget os, siger Lise Byrdal.

Sæby Handicapgruppe startede i 1990 Krystalcaféen i samarbejde med det daværende Sæby Kommune.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.