- Dyrt at spare på foreningslivet

Besparelse ét sted risikerer at blive stor udgift på socialområdet

Steen Jensen - er bekymret over besparelser på fritidslivet.

Steen Jensen - er bekymret over besparelser på fritidslivet.

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Kommune er på vej til at skyde sig selv i foden med de massive besparelser, der er lagt op til på kultur- og fritidsområdet.

Det siger Folkeoplysningsudvalgets formand, Steen Jensen, der netop har afleveret udvalgets høringssvar om de planlagte nedskæringer på 8,15 millioner kroner.

- De penge, kommunen bruger på foreningslivet, sparer vi på socialudvalgets konto. Penge investeret på foreningsliv kommer fem gange tilbage. Foreningslivet er med til at øge sundheden, børn og unge får mere voksenkontakt, så det er en investering i kriminalitetsforebyggelse, siger Steen Jensen.

Smertegrænsen nær

Han er også bekymret over udsigten til at overnatningsgebyret på skolerne stiger til det firedobbelte og forudser, at det vil ramme hele kommunen som en boomerang.

- De forskellige cup'er, som Cup No. 1, Rødspætte Cup og Skaw Cup genererer en masse afledte indtægter til hoteller, butikker med mere, og cup'erne har en naturlig smertetærskel, som vi risikerer at overskride - og det kan ingen af os være interesseret i, siger Steen Jensen.

Skal det endelig være, vil Folkeoplysningsudvalget helst selv pege på, hvor og hvordan der kan spares.

- Vi erkender, at børnetallet falder. Dermed bliver der også 2.000 færre børn og unge til foreningslivet - og derfor anerkender vi, at nogle ting skal gøres på en anden måde i fremtiden.

- Vi mener, at kommunen skal være med til at sikre, at der fremover er aktivitet alle steder i kommunen. Ikke blot i de tre hovedbyer. Vores opfordring er, at kommunen hjælper med at samle aktivitetscentre i byer som Østervrå, Dybvad, Strandby, Elling og Ålbæk. Vi er villige til at investere noget for at det kan lykkes, siger Steen Jensen.

Pas på aftenskolerne

Folkeoplysningsudvalget repræsenterer også aftenskolerne, og her kan en besparelse også hurtigt vise sig som en ekstra udgift på en anden konto.

- Aftenskolerne er med til at sikre, at mange af de svageste stillede grupper, ikke mindst de ældre, har et sted at udvikle sig selv til gavn for samfundet, siger Steen Jensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mikkel Hansen er sygemeldt med symptomer på stress
Luk