EL: Riv bunkeren ned

Forsvarsministeren ind i sag om Forsvaret skal rive tidligere fæstning ned på en villavej i Hasseris

Fæstningen ligger for enden af en stille villavej i Hasseris. Foto: Jesper Thomasen

Fæstningen ligger for enden af en stille villavej i Hasseris. Foto: Jesper Thomasen

Frygter ny nabo

Som NORDJYSKE beskrev i går frygter beboere i Hasseris, at der før eller siden flytter kriminelle ind bunkeren, Forsvaret nu har sat til salg. Beboerne på Skovtoften har samlet henvendt sig til Forsvaret for at sikre, at luftmeldecentralen ikke havner i de forkerte hænder.

Forvaret har ingen aktuelle planer om at afblæse salget af fæstningen, som består af armeret jernbeton og kraftige stålyderdøre - en sikret fæstning til krigstid.

Forståelig bekymring

Dog er det endnu ikke afvist at rive bygningen ned. Det kommer blandt andet an på, hvad Forsvaret kan sælge fæstningen for.

Per Clausen, medlem af Folketingen for Enhedslisten, mener, at Forsvaret under alle omstændigheder bør rive bygningen ned.

- Der er ikke nogen grund til at løbe den risiko, at kriminelle grupper kommer i besiddelse af en sådan bygning. Netop i den nuværende situation med en truende rocker-krig kunne en sådan bygning være meget attraktiv for kriminelle grupper. Derfor er naboernes bekymring fuldt forståelig, mener Per Clausen.

Minister ind i sagen

Han tager derfor sagen op over for forsvarsministeren og spørger ham, hvad han vil gøre for at sikre, at bygningen rives ned alternativt hvad man på anden måde vil gøre for at garantere naboerne mod, at kriminelle grupper kommer i besiddelse af bygningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.