En dag fyldt med sangglæde

Over 50 var med hele dagen, hvor meget af højskolesangbogen blev sunget

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sangdagen startede udendørs, men det regnfulde vejr betød, at arrangementet blev flyttet indendørs.

DRONNINGLUND:Da den 10 timer lange maratonsangdag i lørdags sluttede på Dronninglund Kunstcenter ved 21-tiden, spurgte Frode Muldkjær, der hele dagen sammen med Hanne Dahl sørgede for afviklingen, de tilbageværende om, hvor mange der havde været med hele dagen. Det var der over 50, der svarede bekræftende på. Det var noget af en præstation, for hele dagen havde de sammen med de mange andre gæster sunget sig igennem det meste af højskolesangbogen.

Det var netop højskolesangbogen, der var dagens omdrejningspunkt, da man på årets længste dag havde inviteret alle til at komme og synge med på de smukke sange. Det var meningen, at det store arrangement skulle afvikles i Kunstcentrets gård, hvor der var opstillet scene og masser af borde og bænke. Det var da også her, det hele startede med folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen som første mand på scenen. Han var sammen med en række øvrige personligheder inviteret til at møde op og udvælge sange, der skulle synges. Desværre var vejrguderne ikke med arrangørerne, for solen forsvandt, og regnen begyndte at sile ned. Et stykke tid holdt de mange deltagere ud, men regnen blev bare værre og værre, og så måtte man flytte det store arrangement ind i en af udstillingssalene på Kunstcentret. Det betød, at man måtte rykke godt sammen, men det bevirkede samtidig, at sangen fik mere volumen. Det lød utroligt smukt og højt, da de sangglade gæster kastede sig ud i den ene sang efter den anden.

Blandt de personer, der udvalgte sange, var Folketingets tidligere formand, Christian Mejdahl, visesangeren Erik Grip, regionsformand Ulla Astman og tidligere sportschef i AaB, Lynge Jacobsen. Fælles for dem alle var, at de på en meget personlig måde begrundede, hvorfor de havde valgt netop de sange, de havde.

Den vellykkede dag var arrangeret af Grundtvigs Forum, Nordkraft Event, Menighedsrådet, Garagehøjskolen og Kunstcentret. Arrangørerne havde forhånd været lidt i tvivl om, hvorvidt nordjyderne ville afsætte en hel dag til at synge fra højskolesangbogen. Den tvivl blev i den grad gjort til skamme, for trods det dårlige vejr strømmede folk til stedet hele dagen. Nogle blev der en halv eller en hel time, andre længere, og en god portion var der som omtalt hele dagen.

Kunstcentret havde sørget for, at der var rigeligt med mad og drikke til alle, og trods det regnfulde vejr var det tørvejr hver gang, der var pause. Måltiderne kunne derfor nydes udenfor i den smukke gård.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden