En million nærmere målet: 31 millioner kroner til nationalparkcenter

Oticon-fonden støtter byggeriet af Nationalpark Thy’s "nationalparkcenter" i Vorupør med en million

Jens Fogh-Andersen
Det nye nationalparkcenter skal bygges på denne klit over landingspladsen i Vorupør.. Foto: Henrik Louis
Natur 12. september 2018 16:05 - Opdateret 12. september 2018 16:11

THY: 31 millioner kroner.

Det er anlægsinvesteringen i Nationalpark Thy´s nye nationalparkcenter i Vorupør, og lige nu mangler blot to millioner kroner, før alle pengene er i hus.

Onsdag sikrede Oticon-fonden, at nationalparken kom en million kroner tættere på at nå de 31 millioner kroner.

- Vi fik besked fra Oticon-fonden om, at den støtter os med en million kroner, så vi er stadig tættere på målet. Vi mangler endnu at høre fra nogle fonde, som vi også forventer, vil støtte byggeriet, siger Torben Juul-Olsen, formand for nationalparkens bestyrelse.

Blandt de andre støre bidragydere til byggeriet af nationalparkcentret er A.P. Møllers Fond, Real Dania, Nordea Fonden, Thisted Kommune og nationalparken selv.

Hertil kommer også penge fra en lokal indsamling foretaget af Støtteforeningen Nationalpark Thy, som i øjeblikket er 160.000 kroner fra at nå sit indsamlingsmål på 1,5 mio. kroner.

Lige nu arbejder Nationalpark Thy på at gøre klar til den arkitektkonkurrence, der skal afgøre den endelige udformning af det 31 millioner kroner dyre nationalparkcenter.

- Vi de fonde, vi stadig mangler svar fra, se de færdige tegninger af det nye center, inden de tager endelig stilling, kommer vi på den anden side af jul, men vi er sikre på, at de sidste to millioner kroner, vi endnu mangler, også falder i hak, siger bestyrelsesformanden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...