Plejehjemsleder: - Stop med at reducere kompetente mennesker til et sæt varme hænder

Som plejehjemsleder står Christina Viffert midt i en stor rekrutteringsopgave. En del af opskriften er at ændre retorikken

Christina Viffert, Lundbyescenteret i Aalborg. <i>Foto: Martél Andersen</i>

Christina Viffert, Lundbyescenteret i Aalborg. Foto: Martél Andersen

AALBORG:For plejehjemsleder Christina Viffert byder 2023 på én af de opgaver, vi har hørt mest om i valgkampen og det nye regeringsgrundlag: Rekruttering.

- Jeg vil bare ikke være med til at kalde det varme hænder, siger plejehjemslederen fra Lundbyescentret, der i november vandt Den Nordjyske Ledelsespris 2022.

- Vi skal stoppe med at reducere kompetente mennesker til et sæt hænder, der kan give medicin eller hjælpe beboeren i tøjet. Mine medarbejdere kan og skal meget mere end det.

Ifølge Christina Viffert er det både sundhedsfaglige og psykologiske kompetencer, som gør hendes medarbejdere i stand til at se det hele menneske, når de træder ind hos en beboer. Og det skal anerkendes.

Derfor vil plejehjemslederen gerne have ændret retorikken. Men succesfuld rekruttering handler også om at overbevise medarbejderne om noget helt afgørende – og om at dyrke noget, som hun selv finder svært.

Læs hvad i artiklen på Vigeur, Det Nordjyske Mediehus’ personlige erhvervsmedie.

Du finder hele artiklen gratis her.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.