Færre pladser på AAU

Regeringens plan for dimensionering koster Aalborg Universitet 689 studiepladser

AAU håber på at kunne delvist kompensere for de nedlagte pladser ved at optage flere på ingeniøruddannelserne. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

AAU håber på at kunne delvist kompensere for de nedlagte pladser ved at optage flere på ingeniøruddannelserne. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

AALBORG:Aalborg Universitets dimensionering af optaget på bachelor- og kandidatniveau er nu forhandlet færdig med Uddannelses- og Forskningsministeriet. Ministeriets krav til AAU var en reduktion af optaget på bachelorniveau på 679 studiepladser og 521 studiepladser på kandidatniveau.

- Efter et længere forhandlingsforløb er vi kommet i hus med dimensioneringen. Vi har opnået det bedst mulige resultat under de givne forudsætninger, siger rektor Per Michael Johansen.

AAU har valgt at lægge en del af dimensioneringen på uddannelser, som ikke oprindelig var udpeget til dimensionering af uddannelsesministeren, men som AAU selv havde planlagt at dimensionere (socialrådgiveruddannelsen og kandidatuddannelserne i Operations and Innovations Management).

- I processen er det lykkedes for os at inkludere uddannelser, som ikke var udtaget til dimensionering, og dermed har vi lettet presset på kerneuddannelserne i regeringens dimensioneringsplan. Vi er dog klar over, at dimensioneringen presser vores organisation, og vi må sammen prøve at finde de bedst mulige løsninger, siger Per Michael Johansen..

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden