Fem overraskende tegn på stress

Hudproblemer kan være stress-tegn

Stress kan påvirke dig på mange måder. Foto: Colourbox

Stress kan påvirke dig på mange måder. Foto: Colourbox

SUNDHED:Stress kan udløse adskillige hudproblemer, der tyder på en systemisk sygdom eller allergisk reaktion som følge af et nedsat immunsystem.

Det viser en ny undersøgelse fra Temple University. Philadelphia, Pennsylvania, hvor forskere har testet stress-niveauet hos 5.000 studerende i efterårssemestret 2014.

En opgørelse over de studerendes hudproblemer viste, at elever med et højt stressniveau meget oftere led af kløende hud, fedtede, voksagtige eller skællende pletter i hovedbunden, skællende hud og kløende udslæt på hænderne.

Resultaterne understreger tidligere undersøgelser, der viser at hudproblemer er et klassisk symptom på stress.

Her er fire andre overraskende tegn på at du er stresset.

Hårtab

Undersøgelsen fra Temple University viste også at hårtab var mere almindeligt hos de meget stresse unge.

Tre til seks måneder efter en meget stressende begivenhed som at blive fyret eller at være blevet skilt er hårtab et meget almindeligt tegn på stress.. Super-høje niveauer af kønshormoner kaldet androgener, som forhøjes under stress kan påvirke hårsækkene til at medføre midlertidigt hårtab.

Mareridt

Drømmer du ofte at du falder, kommer for sent eller bliver jaget kan det være tegn på stress pga. økonomiske problemer eller social status.

6 grunde til at dine drømme bliver absurde

En kinesisk undersøgelse fra 2010 viste at omkring fem procent af alle mennesker har mareridt mindst en gang om ugen. Kvinder var halvanden gang mere tilbøjelige til at have mareridt end mænd.

Kæbesmerter

Om dagen forsøger folk at understrykke deres stress, men om natten kan din underbevidsthed ikke undertrykke den det kan få dig til at bide tænderne sammen i søvne.

12 madråd til at blive stressfri

Tændergnislen er en almindelig måde at reagerer på stress, og kan forårsage permanent skade på dine tænder, samt medføre en øm kæbe. Du mærker måske ikke at du også gør det om dagen fordi du er stresset. Hvis din kæbe, tandkød eller mund er ømme om morgenen, så overvej om du er stresset - efter at du har været hos tandlægen.

Rygsmerter

De hormoner, din krop pumper ud, når du er stresset medfører en kæmp-eller-flugt reaktion, som - udover at øge dit blodtryk og puls - opstrammer dine muskler. Det er måske smart, hvis du skal løbe fra et rovdyr, men hvis din krop er i denne tilstand hele tiden, kan den slags kronisk stress reaktion føre til smerte.

Desuden er muskelsmerter forudsigelige, hvis du sidder foroverbøjet ved dit skrivebord hele dagen og er stresset af at skulle overholde en afleveringsfrist.

Artiklen bringes i samarbejde med voksnekvinder.dk

11 måder stress påvirker dit helbred

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.