Mors

Filminstruktør med på liste - uden at vide det

Ole Bornedal var medlem af Kulturmødets ”advisory board”, men vidste intet

Ole Bornedal vidste ikke, at han var med i Kulturmødets ’advisory board’. Arkivfotograf: Torben Hansen

Ole Bornedal vidste ikke, at han var med i Kulturmødets ’advisory board’. Arkivfotograf: Torben Hansen

MORS:47 kulturprofiler står opført med portrætbilleder i Kulturmødet Mors’ program. De er medlemmer af organisationens såkaldte ”advisory board” - men mange af dem har ikke bidraget med rådgivning forud for Kulturmødet, som begynder i Nykøbing Mors på torsdag, skriver Jyllands-Posten.

Mange har intet engagement lagt i begivenheden, som Morsø Kommune og Region Nordjylland står bag på fjerde år.

Øh, er vi på listen?

Filminstruktør Ole Bornedal anede ikke, at han stod opført på listen. På spørgsmålet om, hvad han har bidraget med, lyder svaret:

- Absolut intet!

Kollegaen Per Fly, Peter Aalbæk Jensen og direktøren for Statens Museum for Kunst, Mikkel Bogh, meddeler alle, at de heller ikke har deltaget i møder.

Lignende svar kommer fra fhv. kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen, Politikens chefredaktør Christian Jensen og flere andre.

Kulturmødet Mors har et budget på 4,5 mio. kr. og er ud over midler fra Morsø Kommune og Region Nordjylland finansieret af penge fra bl.a. Kulturministeriet.

Kulturmødet: En fejl

Sten Bønsing, lektor fra Aalborg Universitet og ekspert i forvaltningsret, kalder Kulturmødets fortælling kritisabel:

- En offentlig organisation må ikke vildlede og give urimeligt mangelfulde oplysninger. Det er et klart princip, og en ombudsmandsudtalelse har sagt, at det ikke er god forvaltningsskik, hvis myndigheder gør noget, som for erhvervsvirksomheder ville være i strid med god markedsføringsskik, siger han til Jyllands-Posten.

Kulturmødets ledelse erkender, at der er sket en fejl med Bornedal og varsler en justering af advisory boardets sammensætning

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.