Foreninger føler sig sat i trædemøllen

Foreninger i Østerild er uforstående overfor Thisted Byråds beslutning om at fortsætte sag, der er afvist af Midt- og Vestjyllands Politi

Formand for Østerild Multicenter Søren Lukassen føler sig dårligt behandlet af kommunen, og han råder andre frivillige foreningsformænd til at tage deres bestyrelsesarbejde op til overvejelse. 

Arkivfoto: Peter Mørk <i>Peter Mørk</i>

Formand for Østerild Multicenter Søren Lukassen føler sig dårligt behandlet af kommunen, og han råder andre frivillige foreningsformænd til at tage deres bestyrelsesarbejde op til overvejelse. Arkivfoto: Peter Mørk Peter Mørk

ØSTERILD:- Vi er uforstående overfor, at kommunen vælger at køre videre med en sag, som er afvist af politiet.

Søren Lukassen, formand for Østerild Multicenter, er ikke just begejstret over Thisted Byråds ageren.

Tirsdag aften vedtog byrådet på dets møde, at selvom Midt- og Vestjyllands Politi ikke vil gå videre med sagen mod fire Østerild klubber om bedrageri med tilskudskroner, skal sagen nu sendes tilbage til Børne- og Familieudvalget.

Her vil man forsøge at opklare, om der skal ske en eventuel tilbagebetaling af for meget udbetalt tilskud til Østerild Badmintonklub, Østerild Squashklub, Østerild Motionsklub og Østerild Multicenter.

- Fordi vi lægger sag an mod kommunen, så skal vi trækkes igennem den trædemølle. En politianmeldelse er i sig selv en alvorlig anklage, siger Søren Lukassen, med henvisning til en retssag om kommunalt haltilskud til Multicentret. Her blev det afgjort, at kommunen skal betale tilskud til centret.

Målløs over politiet

Lukassen mener desuden, at politiets behandling af kommunens anmeldelse mod foreningerne er under al kritik.

- Vi er ikke blevet kontaktet af politiet på noget tidspunkt, siger Søren Lukassen, som undrer sig over, at politiets beslutning om at henlægge sagen udelukkende har udgangspunkt i de informationer, Thisted Kommune har leveret.

På baggrund af det forløb, foreningerne har haft med kommunen, vil Søren Lukassen gerne komme med en advarsel:

- Hvis det er den måde, man skal behandles på af kommunen, vil jeg anbefale alle frivillige, at de tager deres bestyrelsesarbejde op til genovervejelse.

Foreningerne har ikke umiddelbart tænkt sig at rulle om på ryggen.

- Vi lader ikke sagen slutte her, lover Søren Lukassen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.