Sæby

Forunderlig weekend på slottet

Sæbygaard skabte eventyrlige kulisser om en festlig lørdag - og festlighederne fortsætter i morgen søndag

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Små fine piger i gamle kjoler klippede det smukkeste julepynt.

SÆBY:Når eventyrlige oplevelser vinker forude, kan hverken 14 sekundmeter blæst eller bidende kulde holde Sæbynitter og Vendelboer inden døre.

Og det er ganske vist, for i dag - lørdag den 26. november - startede juleløjerne på Sæbygaard Slot fra formiddagen.

Som de fleste spændende oplevelser startede det med en lille lyd...

Det var den gamle dame på slottet, der syntes at hun hørte noget.. måske langt borte. En mus... eller en ting der var faldet ned.... Næh, dét var det ikke - men dér var lyden igen.

Den gamle dame gik med 75 børn i hælene hele vejen op til det øverste loft, og hér blev lyden godt nok tydelig. Nu lød det, som om der var én, der snorkede ret højt - og det blev højere og højere, jo nærmere alle kom på loftet. Og pludselig så de det alle - dér, lige midt i det hele - lå julemanden og sov og snorkboblede, så ruderne klirrede og kanebjælderne raslede.

Nu gjaldt det om at vække ham så børnene kaldte: julemand, julemand, julemand .... men han snorkede bare videre.

- Gad vide hvordan han er kommet ned i skorstenen og ud gennem den lille dør dér, når han er så stor, hviskede et barn og pegede på den lillebitte dør i skorstenen.

- Måske har han tryllet sig lille og bagefter kravlet ud, hviskede en anden.

Men så råbte børnene i kor og for fuld hals: julemand, julemand - og denne gang gik det bedre. For pludselig sagde julemanden ganske søvnigt:

- Jeg synes, jeg hørte nogen hviske....

Og så var han vågen og gik med børnene ned i Riddersalen for at danse om juletræet - sammen med forældre og bedsteforældre.

Ude og inde var Slottet fyldt med boder med masser af lækkerier og alt, hvad man kunne tænke sig kunne købes - og der var friskbagte æbleskiver, julegodter, appelsiner, trænisser og julegaveemner. Meny også madder og andre gode sager. og Civitan serverede pølser, mens Musikkorps Sæby spillere masser af julemusik..

Der var boder med lys, handsker og vesterhavsnisser af drivtømmer. Minibyen solgte fuglehuse og Leos Blomster leverede alle juletræer, mens blomsterpiger langede juledekorationer og blomster over disken med raketfart.

- Det er gået over al forventning, for der har simpelthen været sort af mennesker. Der var et konstant flow hele dagen igennem, hvor børnefamilierne kom om formiddagen, mens det mere voksne publikum kom herud over middag. Og jeg har set en del boder, der allerede har haft udsolgt, så de skal hjem og finde flere varer, så de kan være parat til i morgen, fortæller Erik Salling, der er formand for Sæbygaards venner.

I morgen søndag den 27. går det nemlig løs igen fra kl. 10-16. Så hvad I ikke nåede lørdag, kan I nå søndag.

Tag med og oplev juleeventyret på Sæbygaard Slot - hvor Nordjyllands hyggeligste julemarked finder sted.

Se mere på www.julpaasaebygaard.dk og følg os på Facebook under "Gammel jul på Sæbygaard".

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker
Luk