Frederikshavn - Byen bag Norskov

Lokalt samarbejde vise vise Danmark ”byen bag Norskov”

Nu skal hele Danmark høre om ”Frederikshavn - byen bag Norskov”.
Frederikshavn 18. september 2015 15:04 - Opdateret 18. september 2015 15:22

FREDERIKSHAVN: TV 2s nye politidrama ’Norskov’ udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark lige der, hvor Frederikshavn ligger.

Når serien ruller over skærmen fra på mandag, skal hele Danmark vide, at Frederikshavn er byen bag Norskov - en by der vokser og vil noget. Det er målet for et lokalt initiativ, som en række virksomheder står bag.

Frederikshavn – byen bag Norskov.

De ord vil møde landets tv-seere og facebookbrugere fra i dag, når de ser trailere for Norskov i tv eller går ind på Facebook-siden af samme navn.

Frederikshavns dna

Her kommer de tættere på Frederikshavn og kan møde virkelighedens karakterer og den særlige DNA, som Norskovs forfatter

Dunja Gry Jensen forelskede sig i og lod sig inspirere af.

Frederikshavn er en by, der vokser og vil noget. En by, hvor der er plads. Plads til industrien, naturen og kulturen. Et sted, hvor havet møder landet – og hvor der er arbejde til både hånden og hovedet. Alt dette skal fortællingerne på Facebook-siden synliggøre med det formål at gøre det lettere at tiltrække nye borgere, virksomheder og investeringer samt sikre udbuddet af kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

Lokale kræfter

Det er Frederikshavn Havn, der har taget initiativ til indsatsen, som også støttes af Orskov Yard, Uggerhøj Biler, Frederikshavn Maritime Erhvervspark og Nordjyske Bank.

- Det er første gang, at en by er med til at spille hovedrollen i en tv-serie. Det retter danskernes og udlandets blik mod Frederikshavn, hvis vi formår at udnytte denne unikke mulighed. Vi har fået en mikrofon, som vi nu vil bruge til at fortælle, hvad vi kan, vil og står for. Udvidelsen af Frederikshavn Havn til 570 mio. kroner er en af de hidtil største anlægsinvesteringer i Nordjylland og et tydeligt eksempel på, at vi er en by på vej frem, siger Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør Frederikshavn Havn.

Spin off til byen

Borgmester Birgit S. Hansen håber og tror på, at serien og den lokale indsats kan give et positivt spin off til byen:

- Vi har en klar politisk ambition om at gøre det synligt, at her er muligheder for virksomheder og for mennesker. Den synlighed er vi fælles om at skabe med det formål at tiltrække investorer, virksomheder og nye borgere. Jeg er derfor rigtig glad for, at erhvervslivet har grebet stafetten. Kommer vi i mål, er der virkelig noget at hente for os, udtaler borgmester Birgit S. Hansen.

FAKTA

’Norskov’ er et politidrama, der udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark. Byen er rå og usentimental, og krisen har sat sit præg, men her er også masser af fællesskab og handlekraft. I serien

følger vi politimanden Tom Noack, der vender hjem til byen, han forlod for snart 20 år siden, samt hans to barndomsvenner, som i mellemtiden er blevet hhv. borgmester og storentreprenør.

Seriens 10 afsnit er optaget i Frederikshavn. Det er SF Film Production, der har produceret serien for TV 2.

Første afsnit af serien ruller over skærmen mandag den 21. september kl. 20.00 på TV 2. Det markeres med en stor Open Air premiere på Paradiskajen i Frederikshavn, hvor hele byen er inviteret.

Se mere på Facebook-siden ’Frederikshavn – byen bag Norskov’ facebook.com/bagNorskov

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...