Skagen

Fregatten Jylland i Arena Nord

Historisk musical med blandt andre Stig Rossen, Pernille Schrøder og Ole Thestrup

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Stig Rossen er en af de medvirkende i musicalen. PR-foto

FREDERIKSHAVN:Torsdag den 3. oktober opføres musicalen Fregatten Jylland i Arena Nord.

Ført an af Stig Rossen og Ole Thestrup vil Daniel Bohrs nye musical formidle et unikt stykke Danmarkshistorie – med udgangspunkt i et af vores mest spektakulære kulturklenodier, Fregatten Jylland. Det sker som optakt til 150-året for krigsafslutningen i 1864, og forestillingen vil drage på turné – en såkaldt kulturkaravane – rundt i hele landet, hvor museumsfolk vil supplere musicalen med historiske anekdoter.

Som optakt til 150-året for krigsafslutningen i 1864 vil nordjyske teatergængere og andre kultur-interesserede få en enestående mulighed for at koble viden om 1864 med en musikteateroplevelse af høj kvalitet.

Musicalen om Fregatten Jylland, krigs- og kongeskib, er med Stig Rossen og Pernille Schrøder i spidsen for det store ensemble med 30 medvirkende på og bag scenen.

Bag Fregatten Jylland står Dansk Musikteater, anført af komponist Kim Sørensen, som også var manden bag kæmpesuccesen Lyset over Skagen, som blev en stor folkelig succes i 2007 og solgte mere end 60.000 billetter.

Museum supplerer historien

Der bliver tale om en sand kulturkaravane. Musicalens store turnehold får nemlig selskab af medarbejdere fra Fregatten Jylland Museet, der står klar til at fortælle historier om det gamle kulturklenodie og om 1864.

Det gamle krigsskib, Fregatten Jylland, spillede en afgørende rolle ved Slaget Ved Helgoland i 1864. Her vandt Fregatten en hård ildkamp med den preussiske fregat, Schwarzenberg, og sikrede Danmarks sejr.

Fregatten Jylland er i dag bevaret, restaureret og placeret i tørdok i Ebeltoft.

Musicalen beskriver autentiske aspekter ved Fregathistorien, bl.a. beretningen om det unge par, søløjtnanten Hans Christian og hans pige, Anine, der venter på sin kæreste i kvistlejligheden i København, mens slaget står ved Helgoland.

Kunstnerisk frihed

Men naturligvis har kunstnerne bag også anlagt frie kunstneriske vinkler på historien. Således møder vi både torvekoner i Nyboder, købmænd og krejlere på land og til søs, foruden søulke, sirener, matroser og officerer. Et farverigt persongalleri fortolker de skønne melodier og heftige rytmer sammen med et levende orkester.

Musicalens manuskript er skrevet af forfatteren Thomas Høg, der sammen med komponisten Kim Sørensen har skabt musicalsucces’er som Atlantis, Peter Sabroe, Den Blå Karrusel, Egtved Pigen samt Lyset over Skagen. Desuden er også Anders Barfoed komponist på forestillingen.

På rollelisten er blandt andre Stig Rossen, Pernille Schrøder, Ole Thestrup, Katrine Falkenberg, Thomas Høj og Martin Loft. Daniel Bohr instruerer og Bettie Uldall laver koreografi.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.