Fund af salmonella: Æg trækkes tilbage

Flere produkter end først udmeldt kan være ramt af bakterie. Mange butikskæder har solgt æggene

Foto: Claus Søndberg

Foto: Claus Søndberg

NORDJYLLAND:Der er konstateret salmonella i æg fra en hønsebesætning fra Grindsted, og det får nu Hedegard Foods i Hadsund til at tilbagekalde pakker med buræg og samt en række pasteuriserede ægprodukter.

Det drejer sig om 15-pakkers buræg, som er mærket 3DK 19056, leveret med autorisationsnummer 5219. Æggene er pakket fra og med 28. juli til og med 11. august. Æggene er solgt i Netto, Føtex, Rema, Liva og Bilka butikker og er mærket ”Buræg” og ”Hedegaard”.

Foruden ovennævnte buræg drejer det sig om disse produkter:

H349 Hvider med konservering tappet i 1 kg og 5 kg

H350 Blommer med konservering tappet i 5 kg

H351 Scrambled eggs tappet i 1 kg, 5 kg og Shaker

H357 Hvider med konservering tappet i bægre

H361 Helæg uden konservering tappet i 5 kg

H362 Helæg med konservering tappet i 5 kg

H364 Helæg med konservering tappet i 1 kg

H375 Hvider med konservering tappet i bægre

H376 Blommer 6 % i 5 kg

H378 Scrambled eggs tappet i Shaker

H407 Helæg uden konservering tappet i 5 kg

Hedegaard Foods skriver på deres hjemmeside, at æggene skal kasseres.

Produkterne er solgt i Catering Engros, Dagrofa, HKI Catering, Hørkram, Kandi, Langstrup Æg, Metro, Rema, Købmanden i Søllerød, Liva, Superbrugsen Hadsund, A&C Grønttorvets Catering, Credin, Føtex, Bilka, Netto, Lidl, Hønseriet Henriettelund.

- Vi har gennemført analyser på samtlige produkter og alle er testet fri for salmonella inden varen er frigivet. Begrundelsen Fødevarestyrelsens har givet er, at der ikke må kunne stilles det mindste spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden i Hedegaards produkter, og Fødevarestyrelsen derfor vurderer, at de skal trækkes tilbage, udtaler direktør i Hedegaard Foods, Ivan Noes Jørgensen på firmaets hjemmeside.

Prøverne fra besætningen ved Grinsted var fri for salmonella ved prøver, der blev udtaget 28. juli. Normalt vil der være en inkubationstid fra hønen er smittet til salmonellabakterien overføres til ægget på ca. 14 dage. Det skriver Hedegaard Foods på deres hjemmeside.

Æggene trækkes tilbage, fordi virksomheden har fundet salmonella i forbindelse med egenkontrollen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.