Landbrug og Fødevare: Fødevarestyrelsen skræmmer forbrugere

Organisation kalder tilbagetrækning af ægprodukter fra Hedegaard Foods for en overreaktion

Arkivfoto: Michael Koch

Arkivfoto: Michael Koch

HADSUND:Hedegaard Foods i Hadsund har efter påbud fra Fødevarestyrelsen tilbagekaldt buræg og en række pasteuriserede ægprodukter fra butikkerne.

Årsagen er, at der er konstateret salmonella i æg fra en hønsebesætning fra Grindsted. Æggene kan være blevet anvendt til blandt andet pasteuriserede æggeblommer.

Men tilbagekaldelsen af ægprodukterne er en voldsom overreaktion fra Fødevarestyrelsen, mener organisationen Landbrug og Fødevare ifølge tv2.dk

Skræmmer unødigt

Ifølge sektorchef for danske æg i organisationen, Jørgen Nyberg Larsen, skræmmer man forbrugerne unødigt. Han fremhæver, at alle almindelige procedurer i forhold til pasteuriserede produkter er overholdt i dette tilfælde, og at produkterne ifølge de internationale regler er salmonellafri.

- Det er min ganske klare opfattelse, at der ikke er en risiko for at bruge pasteuriserede produkter, siger Jørgen Nyberg Larsen til tv2.dk.

Forbrugeren skal sikres

Fødevarechef i FødevareNordjylland, Birgitte Horn, mener derimod ikke, at der er tale om en overreaktion, når ægprodukterne kaldes tilbage.

- Det her er en handlemåde, som vi ville have fulgt under alle omstændigheder til enhver tid for at sikre forbrugeren, siger hun.

Når sagen har lagt sig, vil Landbrug og Fødevare tage fat i Fødevarestyrelsen for at få proceduren talt igennem.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.