Gabriel river ned for at kunne bygge nyt

Tekstilvirksomhed i Aalborg har god gang i erhvervspark

Flemming Junker
De nye bygninger, der senere skal opføres, kommer til at minde meget om de tidligere bygninger på stedet.Computerskitse
Tekstilindustri 6. september 2014 07:32

AALBORG: Bilisterne på Østre Allé Broen i Aalborg kan for tiden følge et større nedbrydningsarbejde hos tekstilproducenten Gabriel. Baggrunden er, at Gabriel er i gang med at omdanne sit domicil til en stor erhvervspark, der med tiden skal rumme op til 700 arbejdspladser.

Det er en proces, der blev indledt for flere år siden. I dag har Gabriels 50 medarbejdere i Danmark deres daglige gang sammen med cirka 200 medarbejdere fra 17 andre virksomheder.

Det har ifølge administrerende direktør Anders Hedegaard Petersen fra Gabriel A/S været en stor succes:

- Vores produktion på Hjulmagervej i Aalborg kan under navnet Kjærs Mølle dateres helt tilbage til 1851, men de seneste 20 år er vi - som mange andre danske virksomheder - blevet globale med afdelinger i både USA og Kina, og pladsbehovet i Aalborg er blevet mindre og mindre i takt med globaliseringen.

- Det tog vi konsekvensen af for nogle år siden og omdannede en del af vores bygninger til en erhvervspark. Det var en prøveballon, som viste sig at være det helt rigtige.

- Erhvervsparken og de nye virksomheder har tilført vores virksomhed og bygninger nyt liv og en enorm dynamik i dagligdagen, og det er blandt andet derfor, at vi nu påbegynder step to i udbygningen, forklarer Anders Hedegaard Petersen.

Projektet, som nedrivningen er første del af, skal på sigt udvide erhvervsparken fra 6000 til 19.000 kvadratmeter, hvilket vil give plads til yderligere 500 arbejdspladser ud over de nuværende 200.

Det er ejendomsadministrationsselskabet Gabriel Ejendomme A/S, der står for projektet, og den igangværende nedrivning drejer sig om to ældre fabrikshaller.

Nedrivningen sker med henblik på at skabe plads til bygningen af 13.000 kvadratmeter nye erhvervslokaler. Nedrivningen forventes overstået i løbet af denne måned.

Projekteringen af de nye 13.000 kvadratmeter erhvervslejemål er ligeledes i fuld gang, og skitserne viser, at de velkendte arkitektoniske linjer fra Kjærs Mølles fabrikker videreføres i det ny byggeri.

Hvornår byggeriet indledes er ikke afgjort endnu, men sideløbende med projekteringen er Gabriel Ejendomme i gang med at afsøge markedet for potentielle lejere.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...