Gudernes heste fyldte Iscenter Nord

Istølt Frederikshavn 2015 blev en folkefest for ryttere, islænderheste og et fyldt Iscenter Nord

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:- Tølt er en meget behagelig gangart. Det er som at køre på en Harley-Davidson motorcykel. Du hopper ikke som på en almindelig hest.

Citat: Susanne Fibiger.

Hun driver Stutteri Hyldsbæk ved Tornby, og de sidste 20 år har hun kastet sin kærlighed på islandske heste.

- De er stabile, har masser af livsmod og gåpåmod, og så er de behagelige at ride på. Specielt over lange afstande, siger Susanne Fibiger, der fulgte lørdagens Is-tølt Frederikshavn 2015 fra første parket.

Fem gangarter

Foruden skridt, trav og galop har de islandske heste anlæg for pas og tølt.

Tølt er en firtaktsbevægelse, hvor hesten skiftevis har et og to ben i jorden. Det får hestens ryg til at ligge stille - som sadlen på en HD-motorcykel - og det er denne specielle gangart udført på is, der er blevet et årligt tilløbsstykke i Frederikshavn.

Således også i år, hvor der var fuldt hus på Iscenter Nord, som var det "Piraterne" fra Aalborg, der var på besøg.

Istølt Frederikshavn har udviklet sig til en folkefest, der samler ryttere og publikum fra Island, Norge, Sverige, Færøerne og Danmark. I år med den islandske verdensmester Jóhann Rúnar Skulason og hesten Hnokkin som det sportslige flagskib og Katrine Skrubbeltrang på Idunn som det lokale islæt.

Premiere på ny hal

Premieren på Istølt i det nyrenoverede Iscenter Nord viste, at hallen har fået et gevaldigt løft, også for tølterne og ikke mindst publikum.

Heste og ryttere kan nu frit bevæge sig fra opvarmingshallen til opvisningshallen, og de fire storskærme i loftet giver uanede muligheder for at lege med teknikken.

For eksempel knipsede publikum løs med mobiltelefonerne, lagde billederne ud på Instragram under hashtag'et istolt2015, hvorefter de blev vist på storskærmene.

Koncert med Lis Sørensen

Aftenens kunstneriske scoop var en lille koncert med Lis Sørensen og guitaristen Jonas Krag, hvor storskærmen skiftevis viste de to kunstnere og smukke optagelser fra rideture på Læsø.

Siden det første VM for islandske heste blev holdt på stranden ved Skiveren omkring 1970, har interessen udviklet sig voldsomt. Ikke mindst i Vendsyssel, der med en central placering og den 200 km lange Riderute Vendsyssel er blevet et trækplaster for folk med passion for islandske heste.

Til august er der VM for islandske heste i Herning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.