Frederikshavn

- Hvorfor fik jeg ikke et brev, fru borgmester?

74-årige Jette Lund fik beskåret hjemmehjælpen over to omgange - uden forklaring

Fordi politikerne har valgt at kalde indgrebet en effektivisering og ikke en nedskæring, har kommunen ikke lovmæssig pligt til at oplyse borgerne om ændringerne.Foto: Kim Hansen

Fordi politikerne har valgt at kalde indgrebet en effektivisering og ikke en nedskæring, har kommunen ikke lovmæssig pligt til at oplyse borgerne om ændringerne.Foto: Kim Hansen

FREDERIKSHAVN:Jette Lund fra Frederikshavn er 74 år.

Hun har haft flere blodpropper i højre ben, og til sidst blev komplikationerne uoverskuelige.

Benet blev sat af lige over knæet, og Jette Lund fik en protese.

Hun får hjælp til rengøring hver 14. dag samt hjælp til at komme i bad to gange om ugen - tirsdag og fredag. Desuden har Jette Lund 10 minutters hjemmehjælp dagligt både morgen og aften.

Rengøringen og hjælpen morgen og aften har Frederikshavn Kommune ikke rørt ved.

Men pludselig skete der noget med hensyn til badet.

Først blev der skåret 10 minutter.

Og efter et stykke tid blev der atter skåret 10 minutter, således at hjælpen til at komme i bad nu er halveret.

- Sammen med min mand har jeg været selvstændig, og jeg er vant til at klare mig selv. Jeg indordner mig, og jeg er jo bare nødt til at skynde mig lidt mere, når jeg skal i bad. Men jeg synes, det er uforskammet og uretfærdigt, at fru borgmester på den måde bruger salamimetoden og skærer to gange 10 minutter uden at fortælle mig noget som helst. Hvorfor har hun ikke sendt mig et brev, spørger Jette Lund.

Som tidligere beskrevet i NORDJYSKE har politikerne i Frederikshavn Kommune pr. 1. september valgt at effektivisere hjemmehjælpen.

Hjemmehjælperne skal lave det samme - bare på kortere tid.

Netop fordi politikerne har valgt at kalde indgrebet en effektivisering og ikke en nedskæring, har kommunen ikke lovmæssig pligt til at oplyse borgerne om ændringerne. Dybest set er der jo ikke noget at informere om, når servicen er den samme, lyder det.

Jette Lund er ikke enig.

- Jeg synes, det bliver noget luskeri, at de ikke melder det klart ud. Jeg ved godt, at kommunen er på fallittens rand. Men det må da være politikernes pligt at sørge for, at borgerne får besked om, hvad der foregår, siger Jette Lund.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.