Voldsom brand på nedlagt landejendom: Stuehus brænder ud

Over 20 brandfolk har arbejdet og kommer til at arbejde med branden adskillige timer mere

Arkivfoto

Arkivfoto

BINDSLEV:En voldsom brand i stuehuset på en mindre nedlagt landbrug har allerede og kommer yderligere til at kræve masser af arbejde fra mandskab fra Nordjyllands Beredskab.

Det forudser indsatsleder Dorthe Krogh, Nordjyllands Beredskab.

- Branden var brudt gennem taget, og overetagen var overtændt, da vi ankom til brandstedet, og jeg tilkaldte derfor folk fra både Sindal og Hjørring, ligesom der er tilkaldt ekstra vogn med luft fra Hjørring, fortæller indsatslederen.

Derudover kører der en kranvogn fra Beredskabsstyrelsen i Thisted tgil brandstedet.

Branden blev opdaget af beboeren på det nedlagte landbrug på Mogensbækvej 3 lidt syd for Bindslev, en 68-årig kvinde, som selv opdagede branden, da hun så røg stå ovenud af huset, da hun sammen med sine to hunde sad udenfor.

Ved 21.30-tiden kæmpede de mange brandfolk for at redde hvad reddes kunne af stuehuset.

- Branden er meget voldsom, og etageadskillelsen er ved at bryde sammen på grund af det voldsomme vandtryk, der er kommet ved at vi bekæmper branden i overetagen. Så derfor bliver det meget svært at redde noget som helst, forudså Dorthe Krogh.

Hvis ikke huset er brand-, røg- eller sodskadet, så har huset taget meget skade af det vand, der har måttet bruges for at bekæmpe branden.

Kranvognen fra Beredskabsstyrelsen i Thisted skal bruges til måske at bryde mure ned.

- Der er fare for sammenstyrtning af flere mure, i tagkonstruktionen og i etageadskillelsen, så her kommer kranvognen i spil, forklarer indsatslederen.

Hun forventer, at der kommer til at gå adskillige timer endnu, inden de godt 20 mand, der bekæmper branden, kan vende snuden hjem. Det er ikke sikkert, det bliver til megen nattesøvn for dem.

Den 68-årige kvinde boede alene i ejendommen med sine to hunde, så ingen var i fare ved branden.

Heller ikke de to længer udbygninger på det nedlagte landbrug var i risiko for at bryde i brand.

Der kan endnu ikke siges noget om brandårsagen.

- Vi skal have foretaget en teknisk undersøgelse, når det bliver muligt, formentlig på mandag, siger vagtchef René Kortegaard, Nordjyllands Politi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.