Drama: 22-årig stjal først gaffeltruck og tog bagefter bil med barn på passagersædet

Vidner er rystede over episode, hvor ung mand skabte kaos

Ifølge et vidne tog manden bilen til højre og påkørte den hvide bil. Privatfoto

Ifølge et vidne tog manden bilen til højre og påkørte den hvide bil. Privatfoto

BROVST/HALVRIMMEN:Søndag omkring klokken 17 udspillede der sig et drama i landsbyen Halvrimmen i Jammerbugt Kommune.

Over for NORDJYSKE har vidner og implicerede beskrevet situationen, hvor der både blev taget en bil med et barn på passagersædet samt påkørt en anden bil.

Ifølge vagtchef Karsten Højrup fra Nordjyllands Politi blev der først stjålet en gaffeltruck fra virksomheden Godik i Brovst. Tyven var en 22-årig mand, der påkørte en port ved virksomheden, inden han kørte derfra i gaffeltrucken.

Turen gik til Halvrimmen, og undervejs slingrede han meget, fortæller Anne til NORDJYSKE. Hun ønsker ikke at stå frem med sit fulde navn, men redaktionen er bekendt med det. Anne var vidne til mandens kørsel sammen med en kollega, da de to kørte bag gaffeltrucken. Allerede på det tidspunkt tog Anne kontakt til politiet.

Ved "Min Købmand" i Halvrimmen standsede den 22-årige, så gaffeltrucken blokerede en del af fortovet og vejen. Han gik ind i købmandsforretningen, mens Anne og hendes kollega blev udenfor og fortsat havde kontakt til politiet.

Efter et stykke tid kom den 22-årige ud og forsøgte at starte gaffeltrucken igen. Det lykkedes ikke, så i stedet begyndte han at trække i håndtagene på flere biler. Én bil var ulåst, og den 22-årige satte sig ind i den. På passagersædet sad en 11-årig dreng.

- Heldigvis løb drengen ud af bilen, og jeg fik ham sat ind på passagersædet i vores bil, fortæller Anne.

Hun er dybt rystet over det, der skete efterfølgende:

- Jeg sagde til manden, at han skulle "lade være" eller noget i den retning. Men han fik startet den bil, som drengen havde siddet i. Og i stedet for at køre væk derfra lavede han en u-vending og hamre direkte ind i vores bil, fortælle Anne. Det bekræftes af føreren af bilen, Sara Marie (efternavnet er kendt af redaktionen).

På det tidspunkt stod hun uden for bilen og "fik en flyvetur". Kollegaen og drengen sad altså i bilen, da den blev påkørt, og alle blev efterfølgende tilset af læge. Ingen af dem fik alvorlige skader men blev forslåede og er naturligvis chokerede, fortæller Anne, som selv er sygeplejerske.

Umiddelbart efter påkørslen nåede politiet frem og fik anholdt den 22-årige.

Mandag kan vagtchef Bruno Brix bekræfte, at der sad en dreng i den bil, som den 22-årige tog, og at drengen nåede ud, inden manden fik startet bilen.

Søndag aften blev der udtaget blodprøve på den anholdte, og han er nu sigtet for spritkørsel. Den videre efterforskning af sagen skal afgøre, hvilke andre sigtelser der kan blive tale om.

Han blev løsladt søndag aften og hentet af personale på en institution, hvor han bor.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.