Jerup

Jerup Skole solgt for en slik

Hans Schmidt Andersen køber Jerup Skole for 55.000 kroner

Jerup Skole blev bygget i 1954 og lukkede i sommeren 2015. Nu er skolen solgt til en privat investor. Foto: Henrik Bo

Jerup Skole blev bygget i 1954 og lukkede i sommeren 2015. Nu er skolen solgt til en privat investor. Foto: Henrik Bo

JERUP:Skolebørn fra Jerup får fra næste skoleår efter alt at dømme igen mulighed for at gå i skole i Jerup på den gamle Jerup Skole, der lukkede som kommunal folkeskole i sommeren 2015.

Frederikshavn Byråd besluttede onsdag aften at sælge den tidligere folkeskole til Jason Finans A/S ved Hans Smidt Andersen - for beskedne 55.000 kroner.

Hedeboskolen i Skagen blev til sammenligning solgt for godt 10 millioner kroner.

Tre grunde til at sælge

- Vi har haft en udbudsrunde og fik ét bud. Vi kunne have valgt at udbyde skolen til 21 millioner, men det havde vi nok ikke fået noget ud af. Nu vælger vi at sælge for 55.000 kr. Af tre grunde: Dels får Børnehaven Mariehønen gratis husleje på skolen de næste 10 år. Det svarer til to millioner, vi på den måde kapitaliserer. Vi sparer årlige driftsudgifter på 290.000 kr. og desuden - og det er det vigtigste - sikrer vi aktivitet i lokalsamfundet, siger borgmester Birgit Hansen.

Planer om en privatskole

Den private investor har planer om at leje en del af skolen ud til initiativtagerne bag Jerup Privatskole, ligesom skolen skal åbnes for andre aktiviteter for beboerne i landsbyen.

Birgit Hansen har ingen problemer med, at der nu kommer endnu en privatskole i kommunen.

- Det kan jeg kun ønske dem held og lykke med. Vi kan som kommune og med den økonomi, vi har til rådighed, ikke se, at der er grundlag for en folkeskole i Jerup, men selv om jeg er socialdemokrat, vil jeg ikke være med til at forhindre andre i at prøve at drive private skoler, plejehjem og andet. Så kan I kalde mig halv borgerlig eller liberal, men det tør jeg godt stå på mål for, siger Birgit Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst