Jytte Høyrup: Solide Venstre aftryk

Venstres borgmesterkandidat, Jytte Høyrup, glæder sig over samarbejdet med Socialdemokraterne

Venstre og Socialdemokraterne er stammen i det brede samarbejde i dette budget, og det er vi tilfredse med, udtaler Jytte Høyrup, Venstres borgmesterkandidat. Arkivfoto: Henrik Louis

Venstre og Socialdemokraterne er stammen i det brede samarbejde i dette budget, og det er vi tilfredse med, udtaler Jytte Høyrup, Venstres borgmesterkandidat. Arkivfoto: Henrik Louis

POLITIK: Indrømmelser på tre store områder var Venstres krav til Budget 2018 i Frederikshavn Kommune: Folkeskole, beskæftigelse og ældre/syge.

- Alle tre områder er blevet opprioriteret i budgettet, og derfor er Venstre også en del af Budget 2018-2021, som er indgået torsdag aften.

Det skriver Venstre i en pressemeddelelse efter at have skrevet under på budgetforliget med S, DF, K og SF. Kun Enhedslisten er uden for forligskredsen.

Bredt samarbejde mellem store partier

- Budgettet er endnu engang et udtryk for det brede samarbejde mellem de store partier - sådan har det foregået i perioden der snart slutter og sådan skal det også ske i fremtiden. Venstre og Socialdemokraterne er stammen i det brede samarbejde i dette budget, og det er vi tilfredse med, udtaler Jytte Høyrup, Venstres borgmesterkandidat, der synes, der er meget at glæde sig over.

Skoler og vedligeholdelse

- Skolerne var et af de store forhandlingspunkter for os, og selv om Venstre gerne havde set flere midler afsat, så er vi tilfredse med, af vi fik annulleret besparelsen på børne- og ungdomsudvalgets område på 6,7 mio. i 2018 og for folkeskolen i overslagsårene.

- Det var et krav fra Venstres side at der tilføres nye midler til folkeskolen og vi fik overbevist parterne om, at der skal afsætte 1 mio. til implementering af handlinger, som evaluering af bæredygtigt børneområde, kan medføre.

Skolerne trænger til vedligehold - derfor er en investerings puljen nødvendig. Flere skoler er af så dårlig en forfatning, at det er bidende nødvendigt at sætte ind.

Med de ekstra midler til både drift og anlæg, sætter Venstre endnu engang trumf på, når vi siger "At skolerne skal bevares, der til justeres - og have arbejdsro". Venstre har kæmpet for folkeskolen i budgettet og det har båret frugt.

Bump på vejen

Et investeringsprojekt på beskæftigelsesområdet, ser vi som "investering i langsigtet løsning".

Ledighedsprocenten i Frederikshavn Kommune, har næsten været uændret i den forgangne periode. Der er søsat mange initiativer, men der har været bump på vejen, som har medført øget ledighed.

Derfor er det vigtigt at sætte yderligere fokus på, at få de ledige tilbage på arbejdsmarkedet. Det har stor betydning for den enkelte, som det handler om og det er en gevinst for både kommunens økonomi som for erhvervslivet, at vi med dette projekt sætter spot på styrkelse i form af uddannelse og kompetencer.

Ældre og syges plejebehov

Ligeledes ønskede Venstre at få kortlagt fremtidens plejebehov for syge og ældre. Der kan være behov for yderligere aflastning, for såvel den ældre/syge som for pårørende. Faktuelle tal viser at der sker en stigning, derfor skal vi være på forkant, så vi undgår huller i plejesystemet.

Ud over de tre store kerneområder, kom der også gamle Venstre-kendinge med.

•Venstre ser havnene som dynamo for udvikling indenfor både fødevarer, erhverv og turisme. De muligheder som havneudvidelser giver, er til stor værdi for tiltrækning af arbejdskraft og for bosætning.

•Allerede sidste år, var der liberale aftryk på indkøb af mere asfalt. At sikre vedligeholdelse af veje og stier, skal ske over flere år - derfor tilslutter vi os, at der afsættes ekstra ordinære midler.

•Modning af kommunens byggegrunde i Østervrå er et længe næret V-ønske. Vi arbejder målrettet på at bosætningen også skal foregå i landdistrikterne. Når der så er udsolgt og flere ønsker at købe, så er det oplagt at komme i gang.

•I år har vi oplevet stor interesse for at søsætte nye aktiviteter i byerne og i oplandet. Den mulighed ønsker vi også fremadrettet at bakke om med ekstra midler. På samme måde har vi stor forståelse for at medlemmer af distrikts- og integrations rådet, der er med i udviklingsplanerne, har behov for at få mødeudgifter dækket ind. At opretholde og udvikle opland og landdistrikter, er et af de pejlemærker, som allerede er en del af Venstres valgprogram. Det hilser vi også velkommen i Budget 2018 samt i overslagsårene. Ligeledes tilskuddet til Sæbygård er vigtigt god os, slutter Venstre sin pressemeddelelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.