Lokalpolitik

Kandidater til havne- bestyrelse er fundet

Kommunalbestyrelsen i Thisted skal i næste uge godkende de fire eksterne medlemmer til Hanstholm Havns bestyrelse

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) skal efter vedtægterne beklæde posten som næstformand i bestyrelsen for Hanstholm Havn. Arkivfoto: Sarah Würtz

THISTED:I nordjysk sammenhæng er Claus Holstein, adm. direktør for Aalborg Havn, nok den mest kendte af de fire kandidater, som Thisted kommunes økonomiudvalg nu indstiller til den nye bestyrelse for Hanstholm Havn. Når kommunalbestyrelsen mødes i næste uge skal de 27 medlemmer træffe den endelige beslutning i sagen.

- Indstillingen støttes af et flertal i økonomiudvalget. Ib Poulsen (DF) havde en anden indstilling og Morten Bo Bertelsen (S) tog forbehold, oplyser borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V), der selv besætter en af de syv pladser i havnens nye bestyrelse hvor hun i følge vedtægterne bliver næstformand.

De øvrige navne på listen over eksterne erhvervsrepræsentanter til den nye bestyrelse er Nils Skeby, adm. direktør i DST A/S, Anne Katrine Steenbjerge, bestyrelsesformand for Kim Johansen Transport Groups, Martin Vestergaard samt Mads Bach Christensen, der er indstillet til posten som suppleant.

Herudover er Hanstholm Fiskeriforening i følge vedtægterne sikret en plads i bestyrelsen. Den har hidtil været besat af foreningen formand Jan N. Hansen. Den sidste af de syv bestyrelsesposter er besat af en repræsentant for havnens medarbejdere, og det har hidtil været havnemester Klaus B. Hansen.

En af den nye bestyrelses helt tunge arbejdsopgaver bliver at sikre nu fremdrift i havnens udvidelsesplan.

Det hensyn har vejet så tungt, at sammensætningen af havnens bestyrelse indgår som et selvstændigt punkt i et tillæg til den konstitueringsaftale, der blev indgået 20. november 2013 mellem Venstre, de konservative og Dansk Folkeparti.

Her understreges, at bestyrelsens sammensætning ændres ”for at støtte yderligere op om det kommende arbejde med udvidelse og udvikling af erhvervspotentialet omkring Hanstholm Havn”. En af konsekvenserne er, at kommunalbestyrelsen ikke længere har to pladser i havnens bestyrelse, men kun en, som tilfalder borgmesteren.

- De fire erhvervsrepræsentanter, som nu er indstillet af økonomiudvalgets flertal, vil tilføre bestyrelsen nogle potentialer, som står i forhold til de opgaver, havnen står foran, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.