Nordjysk musiker skal varme op for verdensnavn

Om en måneds tid går en drøm i opfyldelse for den aalborgensiske musiker Ginne Marker

Den nordjyske musiker Ginne Marker skal varme op for Eric Clapton <i>Ciliane Stubkjær</i>

Den nordjyske musiker Ginne Marker skal varme op for Eric Clapton Ciliane Stubkjær

AALBORG/KØBENHAVN:- Det er sgu ret fint selskab.

Sådan siger den 27-årige jazzkomet Ginne Marker om det, der skal ske den 14. juni i Royal Arena i København.

Her skal sangskriveren, sangeren og guitaristen, der er født og opvokset i Aalborg, varme op for en af alle tiders største guitarhelte: nemlig Eric Clapton, der står bag sange som “Wonderful Tonight”, “Tears In Heaven” og "Layla". 

- Det er helt vildt. Han har haft en kæmpe indflydelse på hele rock- og bluesmusikken - og på guitarens rolle generelt. Der er ikke nogen guitarister, der ikke ved, hvem Clapton er. Jeg er selv en guitarnørd, så jeg er ret meget oppe at køre over det. Og jeg glæder mig til at fyre en solo af, fortæller Ginne Marker, som musikmagasinet Gaffa i en anmeldelse har kaldt “nutidens guitargud”.

I en anmeldelse af Ginne Markers koncert i Musikkens Hus i maj 2021 skrev musikmagasinet Gaffa blandt andet, at “nutidens guitargud åbenbart er en nordjysk kvinde midt i 20'erne”. <i>Foto: Kasper Krupsdahl</i>

I en anmeldelse af Ginne Markers koncert i Musikkens Hus i maj 2021 skrev musikmagasinet Gaffa blandt andet, at “nutidens guitargud åbenbart er en nordjysk kvinde midt i 20'erne”. Foto: Kasper Krupsdahl

Ginne Marker

  • 27-årige Ginne Marker er født og opvokset i Aalborg, hvor hun i 2016 modtog Aalborg Kommunes Kultur- og Talentpris for sin sangskrivning. Året efter vandt hun Skråens Band Battle og fik derved titlen Årets Nordjyske Sangskriver 2017.
  • I maj 2018 modtog Ginne Marker Klaverstemmerens Musikpris. I 2019 blev det til en tredjeplads i JazzDanmarks nationale Jazzkonkurrence. Derudover var hun indstillet til tre Gaffa-priser i 2020: Årets Danske Udgivelse, Årets Danske Solist og Årets Nye Danske Navn.
  • I august 2020 vandt hun i kategorierne Årets Komponist (jazz) for sit debutalbum, "For Seasons to Come", og Årets Talent ved årets uddeling af de prestigefyldte Carl Priser. "For Seasons to Come" er i skrivende stund blevet streamet over 10 millioner gange og har høstet stor ros i flere medier. Blandt andet i musikmagasinet Gaffa, der under overskriften ”respektindgydende dansk debutalbum” udråbte det til ”et af de bedste singer-songwriter-/vokaljazz-debutalbum i et årti”. Hendes andet album, “Ulteria”, der udkom i oktober 2021, har ligeledes høstet store anmelderroser. Blandt andet i Nordjyske, der kvitterede med fem stjerner.
  • Ginne Marker er netop hjemvendt fra en turné, hvor hun sammen med sit band performede sit seneste album.

- Jeg har ikke noget at tabe

I Royal Arena kommer den nordjyske musiker og hendes band til at optræde for omkring 15.000 publikummer. Hun ved ikke helt, hvad hun skal forvente, men hun er ikke skræmt over tanken. Tværtimod.

- Det er svært at forestille sig. Men lige nu tænker jeg bare, at det bliver virkelig fedt. Vi skal bare have det sjovt, og jeg har ikke noget at tabe. Kun noget at vinde, siger Ginne Marker, der ikke ved, om hun får mulighed for at hilse på den 77-årige guitarlegende.

- Det kommer an på så meget. Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne vil møde ham, men jeg forventer det ikke.

Ginne Marker er født og opvokset i Aalborg, men bor og arbejder i dag i København. <i>Foto: Ciliane Stubkjær</i>

Ginne Marker er født og opvokset i Aalborg, men bor og arbejder i dag i København. Foto: Ciliane Stubkjær

Clapton spiller også i Royal Arena den 15. juni, hvor danske School of X varmer op. Begge koncerter var egentlig udsolgt, men arrangøren, Live Nation, har meddelt, at der er frigivet et begrænset antal ekstra billetter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.