Kultur

Se listen: Disse nordjyske kulturprojekter får støtte

Region Nordjyllands giver 1,5 million kr. til otte nordjyske projekter

Kunstprojektet Life Boats er blandt støttemodtagerne. Arkivfoto: Peter Mørk

Kunstprojektet Life Boats er blandt støttemodtagerne. Arkivfoto: Peter Mørk

NORDJYLLAND:Region Nordjylland har uddelt penge fra Kulturpulje 2019 til en række nordjyske projekter. Alle handler om at udvikle den nordjyske kulturarv, om særlige lokale potentialer eller om at skabe nye samarbejder, oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse..

Regionsrådet uddeler støtte fra kulturpuljen én gang om året.

- Vi er glade for at kunne bidrage til udviklingen af det nordjyske kunst- og kulturliv med pengene fra vores kulturpulje. Ansøgningerne til årets pulje viser, at der i Nordjylland er mange gode idéer og engagerede mennesker til at føre dem ud i livet, siger siger Ole Stavad, formand for Udvalg for Regional Udvikling.

Han tilføjer:

- De projekter, vi støtter i år, har alle stærke kulturaktører eller netværk bag sig, og de handler både om kulturarv, folkemusik, internationalt samarbejde og kunsthåndværk. Herudover er der en række ambitiøse talentudviklingsprojekter inden for både film, musik, scenekunst og litteratur. Samlet set kommer de til at promovere Nordjylland og skabe glæde for rigtigt mange nordjyder.

Nordjydernes kulturarv

Et af de støttede projekter er skabt i et samarbejde mellem alle de statsanerkendte kulturhistoriske museer i Nordjylland. Projektet hedder "Vores Nordjylland" og involverer en række almindelige borgere i hele Nordjylland. I samarbejde med museerne skal de sætte ord og billeder på den nordjyske identitet, som den ser ud i dag fra netop deres synsvinkel. Det hele munder ud i en vandreudstilling, der vises i alle dele af regionen.

- Som kulturhistoriske museer arbejder vi ikke kun med at formidle fortiden men også med at dokumentere nutiden. Derfor håber vi, at rigtigt mange mennesker vil være med til at sætte ord og billeder på, hvad de opfatter som særligt nordjysk, siger Anders Have Espersen, direktør for Museum Mors.

Netværk for musiktalenter

Et andet projekt er SoundCAMP & SoundDIY, der udspringer af det nyetablerede Kompetencecenter for Rytmisk Musik i Aalborg. Målet er at skabe netværk, viden og en platform for unge talenter inden for rytmisk musik, der måske mangler et skub eller en professionel vinkel for at bryde igennem med deres musik.

- Vi glæder os til at komme i gang med at afholde seminarer, band camp og åbne workshops for alle de talentfulde musikere, der går rundt i Nordjylland og arbejder benhårdt på en karriere inden for musikken. Her kan de få rådgivning og støtte, internationale kontakter, udvikle sig kunstnerisk og udvide deres netværk, siger Søren B. Kristensen, leder af KORMA, Kompetencecenter for Rytmisk Musik Aalborg.

De får støtte af Region Nordjyllands kulturpulje i år:

Vores Nordjylland v. Kulturarv Nord (250.000 kr.)

Genklang 2020 v. Tempi (260.000 kr.)

SoundCAMP & SoundDIY v. KORMA (165.000 kr.)

Talentveje til litteraturen v. Brønderslev Forfatterskole (240.000 kr.)

FilmMaskinen - netværk og aspiranter, Del II v. FilmMaskinen (230.000 kr.)

Life-Boats Norges tur v. Den Selvejende Institution Life-Boats (190.000 kr.)

Pilotprojekt for Limfjordsteatrets Institut for talentudvikling v. Limfjordsteatret (130.000 kr.)

Forundersøgelse for Lønstrup International Crafts Center v. Foreningen til udvikling af LICC (75.000 kr.)

Kilde: Region Nordjylland

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst