Kulturkaravanen på tur til Thy

Den nordjyske Kulturkaravane trækker i næste uge gennem Thy - med et "overflødighedshorn" af tilbud

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nordvestjysk Pigekor, under ledelse af Annette Boch Pedersen, synger for ved en sangaften ”ud i den blå”.Arkivfoto: Allan Ekström

THY-HANNÆS:Temaet hedder "Hverdagsglimt". Men ifølge Thisted Kommunes KulturRummet er det kulturudbud ud over det sædvanlige, som præsenteres, når den nordjyske Kulturkaravane i næste uge trækker gennem kommunen.

"Et overflødighedshorn af unikke kulturtilbud og oplevelser", hedder det i kommunens pressemeddelelse.

Kulturkaravane Nord er et samarbejde mellem en række kulturinstitutioner og de nordjyske biblioteker. Ambitionen er at skabe oplevelser i samarbejde med lokale kunstnere og andre kulturaktører - samt skoler og virksomheder.

I Thy er Nordvestjysk Pigekor en af de lokale samarbejdspartnere. På Thisted Bibliotek holder koret fredag 28. september sangaften "ud i den blå" - det vil sige Højskolesangbogen. Og samme aften vil pigekoret præsentere et vers om Thy, som koret har skrevet til Den Nordjyske Sang - en sang, der skal handle om alle de nordjyske kommuner.

I øvrigt omfatter Kulturkaravanens tilbud til voksne bl. a. en "brevskrivningskoncert" på Hanstholm Fyr, en formiddag om "samtalekraft" på Hurup Bibliotek. Samt en omgang lyrikbingo, leveret af bibliotekets bogbus, der til lejligheden er omdøbt til Lyrikbussen. Den gør lørdag formiddag holdt ved landingspladsen i Vorupør, hvor Madpakkehuset "vil summe af lyrik", lover arrangørerne.

Biblioteket i Thy tilbyder at lære at lave interviews til sociale medier, og fotograf Tao Lytzen fra PixlArt underviser i fotokunst på sociale medier - under overskriften "Hverdagskunst".

Ud over disse og andre annoncerede begivenheder byder Kulturkaravane-besøget også på tre "pop-up-koncerter" på en skolen, en virksomhed og et ældrecenter, fortæller Jennifer Strohmeier, kulturkonsulent i Thisted Kommune.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.