Frederikshavn

Kulturministeren kom til kaffe

Mandag aften gæstede kulturministeren Maskinhallen for at høre om det nye ungdomsnetværk Fremwerk

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fra venstre: Mikkel Schøning Bruun, Victor Thomsen og Frederik Emil Brændstrup. Foto: Martin Damgaard

FREDERIKSHAVN:Der var ros og gode råd, da kulturministeren lagde vejen forbi Maskinhallen i Frederikshavn mandag aften. Siden august sidste år har de unge i kommunen selv arrangeret begivenheder og events for andre unge, og det var det initiativ, kulturministeren gerne ville høre nærmere om.

Arrangørnetværket hedder Fremwerk og består af 15-20 unge. Indtil videre har de på eget initiativ arrangeret Torsdagskaffe, Artbar og diverse andre begivenheder for alle kommunens unge.

- Det er rigtig spændende at være med i et netværk, hvor vi laver noget til andre unge. Vi synes, at der skal ske andet end bare de sædvanlige byture fredag og lørdag aften. Og så er det rigtigt fedt at få opmærksomhed fra kulturministeren, siger Victor Thomsen på 19 år, der er med i Fremwerk.

Det gode eksempel

Arrangementet i Musikhuset varede knap en time. Først forklarede Victor Thomsen sammen med Mikkel Schøning Bruun og Frederik ”Frede” Emil Brændstrup om Fremwerk og de forskellige arrangementer, og dernæst gik kulturministeren på scenen for at fortælle om sine egne erfaringer med lignende tiltag andre steder i landet.

- Det er fantastisk vigtigt, at en kommune hjælper de unge i gang som i Frederikshavn Kommune. Det er et rigtigt godt eksempel, sagde kulturminister, Marianne Jelved.

Hun lagde vægt på, at der er masser af potentiale i de unge, hvis de får ansvar.

- Jeg er rigtigt glad for det, I gør. I går sammen og skaber noget sammen, og det er fantastisk, sagde kulturministeren.

Ved siden af alle roserne til de unge, rådede hun Fremwerk til at søge Urkraft-puljen, som er en pulje til projekter lavet af unge, hvor man kan få op til 10.000 kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.