Brønderslev

Kulturpris til "Fowli"

Bålhøj Festival modtog kulturprisen

Anders Bang Andersen og Jens Albrektsen modtog kulturprisen på vegne af ”Fowli”. Privatfoto

Anders Bang Andersen og Jens Albrektsen modtog kulturprisen på vegne af ”Fowli”. Privatfoto

BRØNDERSLEV:Det blev Bålhøj Festival - også kaldet "Fowli", der modtog årets kulturpris i Brønderslev Kommune. Prisen blev overrakt ved en festlighed på Brønderslev Bibliotek. Det var formand for fritids- og kulturudvalget i Brønderslev Kommune, Margit Chemnitz (V), der overrakte prisen til formand for borgerforeningen, Jens Albrektsen, og pr-ansvarlig Anders Bang Andersen.

Margit Chemnitz påpegede, at det er lykkedes en solid flok ildsjæle at lave et event for hele familien.

- På bare 10 år er de gået fra at være ukendte til at være både kendte og anerkendte blandt musikere og musikkens købmænd - bookerne.

- På trods af denne anerkendelse fastholder de, at der skal være plads til ukendte og nye kunstnere. Noget, som mange af de etablerede festivaler kunne lære meget af, tilføjede Margit Chemnitz.

Det er lykkedes ildsjælene at skabe og fastholde en én-dags festival med respekt for traditionerne og med plads til fornyelse. En festival, der formår at skabe sammenhold i en oplandsby, og som formår at tiltrække publikum ikke bare fra hele kommunen, men fa hele landsdelen - o det så kan gøre det. Det er en festival, som viser, at vil man, så kan man også. Det er en anden koncertarrangør, nemlig Arne Mogensen fra Brønderslev Amatør Scene, der tidligere selv har modtaget prisen, der havde indstillet Bålhøj Festival.

Margit Chemnitz fortæller, at prisen uddeles for at gøre noget særligt for kulturlivet i Brønderslev Kommune.

- Prisen sætter spot på, at uden ildsjæle, foreninger og folk med gode initiativer, kan vi ikke løfte det imponerende kulturliv, vi alle er så heldige at være en del af i vores hverdagsliv.

- Det handler om de store og de små begivenheder, som sætter farver og liv på gaden og skaber grobund for de samtaler, vi dagene efter kan have i frokostpausen eller mødes over et "tak for sidst".

- Kulturprisen indstilles af borgere. Det er borgernes stemme, der tæller, og i sidste ende fritids- og kulturudvalgets ære at vælge, hvem vi synes blandt indstillingerne, som skal have tildelt æren netop i år, siger Margit Chemnitz.

Anders Bang Andersen er stolt over, at "Fowli" modtager prisen. Han fortæller, at festivalen begyndte med lokale kræfter, men har udviklet sig, og i år er det således Michael Falch, der er hovednavnet på koncerten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.